Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eetpiraten misleiden eethuis met volle tassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(DVHN) - Twee eetpiraten hebben een nieuwe truc bedacht om de maag te vullen en zonder betalen te verdwijnen. Eetcafé Time Out in de binnenstad van Groningen had de primeur.

De beide jongens, geschatte leeftijd tussen 18 en 20 jaar, kwamen de zaak in de Poelestraat binnen en droegen drie goed gevulde plastic draagtassen. Ze wekten de indruk dat ze flink gewinkeld hadden en dat een afsluitend dinertje voor twee er nog wel af kon.

Dessert
Het duo nestelde zich aan een tafeltje bij het raam en parkeerde de tassen naast de tafel. Na het voorgerecht en de hoofdmaaltijd was het tijd voor een sigaretje voor de deur van Time Out. "De beide heren lieten de tassen staan en gaven daarmee het personeel de indruk dat ze zeker zouden terugkeren om het bestelde dessert te nuttigen'', vertelt eigenaresse Mirjam Jager.

"Helaas, toen het personeel het dessert op tafel wilde zetten waren de jongeheren verdwenen. De verrassing en ergernis waren nog groter toen bleek dat de drie tassen gevuld waren met stukken kartonnen, proppen papier en lege doosjes. Van nul en generlei waarde.''

Waarschuwing
"We hebben vaker een eetpiraat in de zaak gehad, maar deze list is nieuw." Ze vertelt haar verhaal om collega's te waarschuwen voor het tweetal, dat mogelijk vaker op deze manier denkt toe te slaan. "We hebben redelijk heldere camerabeelden op een usb-stick gezet en aan de politie toegezegd.''

Het is de eerste keer dat de politie wordt geconfronteerd met een dergelijke aangifte. Flessentrekkerij is van alle tijd, maar meestal blijkt na het nuttigen van een diner dat de gast niet kan of wil betalen en volgt arrestatie ter plekke. Flessentrekkerij is een vorm van bedrog, waarbij iemand zich een dienst laat verlenen, wetende dat hij niet zal (kunnen) betalen.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.