Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eetpiraten misleiden eethuis met volle tassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(DVHN) - Twee eetpiraten hebben een nieuwe truc bedacht om de maag te vullen en zonder betalen te verdwijnen. Eetcafé Time Out in de binnenstad van Groningen had de primeur.

De beide jongens, geschatte leeftijd tussen 18 en 20 jaar, kwamen de zaak in de Poelestraat binnen en droegen drie goed gevulde plastic draagtassen. Ze wekten de indruk dat ze flink gewinkeld hadden en dat een afsluitend dinertje voor twee er nog wel af kon.

Dessert
Het duo nestelde zich aan een tafeltje bij het raam en parkeerde de tassen naast de tafel. Na het voorgerecht en de hoofdmaaltijd was het tijd voor een sigaretje voor de deur van Time Out. "De beide heren lieten de tassen staan en gaven daarmee het personeel de indruk dat ze zeker zouden terugkeren om het bestelde dessert te nuttigen'', vertelt eigenaresse Mirjam Jager.

"Helaas, toen het personeel het dessert op tafel wilde zetten waren de jongeheren verdwenen. De verrassing en ergernis waren nog groter toen bleek dat de drie tassen gevuld waren met stukken kartonnen, proppen papier en lege doosjes. Van nul en generlei waarde.''

Waarschuwing
"We hebben vaker een eetpiraat in de zaak gehad, maar deze list is nieuw." Ze vertelt haar verhaal om collega's te waarschuwen voor het tweetal, dat mogelijk vaker op deze manier denkt toe te slaan. "We hebben redelijk heldere camerabeelden op een usb-stick gezet en aan de politie toegezegd.''

Het is de eerste keer dat de politie wordt geconfronteerd met een dergelijke aangifte. Flessentrekkerij is van alle tijd, maar meestal blijkt na het nuttigen van een diner dat de gast niet kan of wil betalen en volgt arrestatie ter plekke. Flessentrekkerij is een vorm van bedrog, waarbij iemand zich een dienst laat verlenen, wetende dat hij niet zal (kunnen) betalen.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.