Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Foodservice ontmoet retail

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Deli XL Foodservice Fair wordt Food e-motionOp 9 en 10 september 2014 vindt Food e-motion plaats in de Americahal te Apeldoorn. De beurs waar foodservice en retail samenkomen zet alle zintuigen op scherp en vertelt een bijzonder verhaal, dat begint bij de naamwijziging: Bidvest Deli XL doopte haar Foodservice Fair dit jaar om tot Food e-motion.

De componenten die de naam Food e-motion bevat spreken boekdelen. De foodmarkt van nu is sterk in beweging, waarbij de grenzen tussen foodservice en retail vervagen. Bidvest Deli XL verlegt daarom haar grenzen met innovatieve concepten en nieuwe producten. Online ontwikkelingen spelen een duidelijke rol in de wereld van food en bieden de mogelijkheid om de verhalen achter producten te delen. Daarmee inspireert Bidvest Deli XL haar klanten, want food is beleving, food is emotie. ‘Food is onze passie, dat verbindt ons,’ zegt Lucas Roskam, Directeur Nationale Sales bij Bidvest Deli XL.

Zintuigen aan het werk
De beurs is een ware boqueria waar zien, ruiken, proeven en voelen centraal staan. Leveranciers presenteren de nieuwste producten op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Lucas Roskam: ‘Food e-motion is een beurs van verhalen. Klant en leverancier komen in contact met elkaar en wisselen hun verhalen uit.’ Daarnaast is er volop de mogelijkheid om van alles te proeven en te ervaren: chef-koks koken live inspirerende gerechten om het publiek mee te verrassen.

Food for thought
Naast een scala aan mooie nieuwe producten biedt Food e-motion ook wat denkvoer. De foodmarkt is sterk in ontwikkeling en dat vraagt om nieuwe oplossingen. Hoe kan de foodservice branche anticiperen op alle veranderingen? Food e-motion is de beurs waarop hierover van gedachte gewisseld kan worden met verschillende experts. Ook worden er oplossingen geïntroduceerd die een antwoord geven op de sterk veranderende zorgmarkt en bezoekers maken als eerste kennis met Verscentrum Nederland: de oplossing voor alle dagelijkse boodschappen in de zorg.

Registratie en openingstijden
Voor meer informatie over en toegang tot Food e-motion 2014 kunt u hier terecht. De beurs vindt plaats in de Americahal (Laan van Erica 50, 7321 BX Apeldoorn) en is op dinsdag 9 en woensdag 10 september geopend van 11:00 – 18:00 uur.

© Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.