Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
Dit restaurant wacht al jaren op terras / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/sWYtv9b3e37BFmJN7
Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

Al sinds 2015 bestieren Peggy Damen, gastheer Zoran Gavrilovic en chef Robert van Thulden het restaurant aan het begin van Assendorp. Het Weeshuys is een van de restaurants die tijdens de zomermaanden de zaak sluit. De reden: er is geen terras.

Jarenlange kwestie

Voordat er überhaupt een woonwijk lag, waren er al plannen om een horecagelegenheid te openen. Damen zegt dat zij toen een aantal ideeën hebben ingediend, zoals een paviljoen en aanlegsteigers. Er is zelfs een bodemonderzoek uitgevoerd om de grond in kaart te brengen voor een horecazaak.

Toen corona een kijkje om de hoek kwam nemen, mocht het restaurant in 2020 een terras opzetten langs de gracht. Maar een herhaling zat er in 2021 niet in. Buurtbewoners zouden last hebben van het geluid. Ondanks een verleende vergunning koos Het Weeshuys om het terras niet weer te openen. “We wilden niet het risico nemen dat we alles weer konden inpakken”, aldus Damen.

Kop van Assendorp

Er is nog een sprankje hoop. Door de herinrichting van de Kop van Assendorp is er door de zogeheten flexibele strook ruimte ook plek voor terrassen. Dan zou niet alleen Het Weeshuys, maar ook het Eethuys (eveneens van hetzelfde trio) een terras kunnen krijgen. Alleen had die er twee jaar geleden al moeten zijn, stelt Gavrilovic.

Te koop

De horeca loopt dusdanig goed, dat de uitbaters van Het Weeshuys in 2020 besloten om het restaurant te koop te zetten. Dat was toen onverwachts aangezien de zaak drie keer in de Lekker500 voorkwam. Ze willen graag van de vaste lasten af, maar er was geen passende koper gevonden. Nu bestaat er dus de kans dat het langverwachte terras er eindelijk komt, en het drietal hier geen profijt van kan maken. Dat is volgens Gavrilovic niet erg: “Dat komt de verkoopprijs alleen ten goede, we willen er wel wat aan overhouden.”

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe