Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Dit restaurant wacht al jaren op terras / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/sWYtv9b3e37BFmJN7
Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

Al sinds 2015 bestieren Peggy Damen, gastheer Zoran Gavrilovic en chef Robert van Thulden het restaurant aan het begin van Assendorp. Het Weeshuys is een van de restaurants die tijdens de zomermaanden de zaak sluit. De reden: er is geen terras.

Jarenlange kwestie

Voordat er überhaupt een woonwijk lag, waren er al plannen om een horecagelegenheid te openen. Damen zegt dat zij toen een aantal ideeën hebben ingediend, zoals een paviljoen en aanlegsteigers. Er is zelfs een bodemonderzoek uitgevoerd om de grond in kaart te brengen voor een horecazaak.

Toen corona een kijkje om de hoek kwam nemen, mocht het restaurant in 2020 een terras opzetten langs de gracht. Maar een herhaling zat er in 2021 niet in. Buurtbewoners zouden last hebben van het geluid. Ondanks een verleende vergunning koos Het Weeshuys om het terras niet weer te openen. “We wilden niet het risico nemen dat we alles weer konden inpakken”, aldus Damen.

Kop van Assendorp

Er is nog een sprankje hoop. Door de herinrichting van de Kop van Assendorp is er door de zogeheten flexibele strook ruimte ook plek voor terrassen. Dan zou niet alleen Het Weeshuys, maar ook het Eethuys (eveneens van hetzelfde trio) een terras kunnen krijgen. Alleen had die er twee jaar geleden al moeten zijn, stelt Gavrilovic.

Te koop

De horeca loopt dusdanig goed, dat de uitbaters van Het Weeshuys in 2020 besloten om het restaurant te koop te zetten. Dat was toen onverwachts aangezien de zaak drie keer in de Lekker500 voorkwam. Ze willen graag van de vaste lasten af, maar er was geen passende koper gevonden. Nu bestaat er dus de kans dat het langverwachte terras er eindelijk komt, en het drietal hier geen profijt van kan maken. Dat is volgens Gavrilovic niet erg: “Dat komt de verkoopprijs alleen ten goede, we willen er wel wat aan overhouden.”

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.