Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé / Foto: "Vught - Sint Petruskerk" door Grotevriendelijkereus
Aan het einde van de maand trekken broer en zus Boy en Denise Schellekens de stekker uit hun restaurant. Het was een mooi avontuur, maar het is tijd voor iets nieuws. Restaurant Hemels wordt overgenomen door Juul Hoes, die plannen heeft om van het restaurant een grandcafé te maken. Dat meldt Brabants Dagblad.

Het was 2015 toen de jonge ondernemers Boy en Denise het restaurant in Vught openden. Hemels ligt aan de voet van de voormalige Petruskerk. Op dat moment werd deze omgebouwd tot een ontmoetingscentrum.

Wel geeft Boy aan dat het in het begin een ‘harde leerschool’ was voor hem. De ondernemer zegt dat hij zich soms afvroeg wat ze precies aan het doen waren. Uiteindelijk overheersen de goede herinneringen en ze hebben veel mooie momenten meegemaakt met hun collega’s en gasten.

Geen diner

Hemels moest in februari noodgedwongen stoppen met het serveren van diner. Er was te weinig keukenpersoneel, waardoor het werk niet opgevangen kon worden. Ze besloten om er een dagzaak  van te maken. “Dat was niet hoe we het voor ogen hadden”, zegt Boy.

Niet alleen het gebrek aan personeel zorgde voor de beslissing om te stoppen. Beide hebben jonge kinderen en een gezin, waar zij meer aandacht aan willen besteden. Ook krijgt Denise in juli nog een kind.

Op een gegeven moment kwamen ze Hoes tegen. Haar enthousiasme zorgde ervoor dat Boy en Denise na konden denken over een carrièreswitch. Ze maken zich dan ook geen zorgen over de toekomst van Hemels.

Grandcafé

Hoes wil het pand omtoveren tot een grandcafé. Zij woont zelf ook in het centrum van Vught. Ze had al voor een langere tijd het idee om het pand aan de Kloosterstraat te bestieren. Ze heeft de managementopleiding aan de hotelschool gevolgd en vervolgens op Curaçao zelf grandcafé De Heeren opgericht.

In Vught wil ze een grandcafé opzetten dat huiselijk is, stijlvol en gezellig. Het wordt een café voor de mensen uit de buurt, maar natuurlijk zijn passanten ook welkom. De doelgroep is 30-plus. “We beginnen met een lekkere lunchkaart en richten ons daarna op het borrelende publiek.”

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.