Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé / Foto: "Vught - Sint Petruskerk" door Grotevriendelijkereus
Aan het einde van de maand trekken broer en zus Boy en Denise Schellekens de stekker uit hun restaurant. Het was een mooi avontuur, maar het is tijd voor iets nieuws. Restaurant Hemels wordt overgenomen door Juul Hoes, die plannen heeft om van het restaurant een grandcafé te maken. Dat meldt Brabants Dagblad.

Het was 2015 toen de jonge ondernemers Boy en Denise het restaurant in Vught openden. Hemels ligt aan de voet van de voormalige Petruskerk. Op dat moment werd deze omgebouwd tot een ontmoetingscentrum.

Wel geeft Boy aan dat het in het begin een ‘harde leerschool’ was voor hem. De ondernemer zegt dat hij zich soms afvroeg wat ze precies aan het doen waren. Uiteindelijk overheersen de goede herinneringen en ze hebben veel mooie momenten meegemaakt met hun collega’s en gasten.

Geen diner

Hemels moest in februari noodgedwongen stoppen met het serveren van diner. Er was te weinig keukenpersoneel, waardoor het werk niet opgevangen kon worden. Ze besloten om er een dagzaak  van te maken. “Dat was niet hoe we het voor ogen hadden”, zegt Boy.

Niet alleen het gebrek aan personeel zorgde voor de beslissing om te stoppen. Beide hebben jonge kinderen en een gezin, waar zij meer aandacht aan willen besteden. Ook krijgt Denise in juli nog een kind.

Op een gegeven moment kwamen ze Hoes tegen. Haar enthousiasme zorgde ervoor dat Boy en Denise na konden denken over een carrièreswitch. Ze maken zich dan ook geen zorgen over de toekomst van Hemels.

Grandcafé

Hoes wil het pand omtoveren tot een grandcafé. Zij woont zelf ook in het centrum van Vught. Ze had al voor een langere tijd het idee om het pand aan de Kloosterstraat te bestieren. Ze heeft de managementopleiding aan de hotelschool gevolgd en vervolgens op Curaçao zelf grandcafé De Heeren opgericht.

In Vught wil ze een grandcafé opzetten dat huiselijk is, stijlvol en gezellig. Het wordt een café voor de mensen uit de buurt, maar natuurlijk zijn passanten ook welkom. De doelgroep is 30-plus. “We beginnen met een lekkere lunchkaart en richten ons daarna op het borrelende publiek.”

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.