Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
Broer en zus Schellekens verkopen restaurant Hemels in Vught, wordt grandcafé / Foto: "Vught - Sint Petruskerk" door Grotevriendelijkereus
Aan het einde van de maand trekken broer en zus Boy en Denise Schellekens de stekker uit hun restaurant. Het was een mooi avontuur, maar het is tijd voor iets nieuws. Restaurant Hemels wordt overgenomen door Juul Hoes, die plannen heeft om van het restaurant een grandcafé te maken. Dat meldt Brabants Dagblad.

Het was 2015 toen de jonge ondernemers Boy en Denise het restaurant in Vught openden. Hemels ligt aan de voet van de voormalige Petruskerk. Op dat moment werd deze omgebouwd tot een ontmoetingscentrum.

Wel geeft Boy aan dat het in het begin een ‘harde leerschool’ was voor hem. De ondernemer zegt dat hij zich soms afvroeg wat ze precies aan het doen waren. Uiteindelijk overheersen de goede herinneringen en ze hebben veel mooie momenten meegemaakt met hun collega’s en gasten.

Geen diner

Hemels moest in februari noodgedwongen stoppen met het serveren van diner. Er was te weinig keukenpersoneel, waardoor het werk niet opgevangen kon worden. Ze besloten om er een dagzaak  van te maken. “Dat was niet hoe we het voor ogen hadden”, zegt Boy.

Niet alleen het gebrek aan personeel zorgde voor de beslissing om te stoppen. Beide hebben jonge kinderen en een gezin, waar zij meer aandacht aan willen besteden. Ook krijgt Denise in juli nog een kind.

Op een gegeven moment kwamen ze Hoes tegen. Haar enthousiasme zorgde ervoor dat Boy en Denise na konden denken over een carrièreswitch. Ze maken zich dan ook geen zorgen over de toekomst van Hemels.

Grandcafé

Hoes wil het pand omtoveren tot een grandcafé. Zij woont zelf ook in het centrum van Vught. Ze had al voor een langere tijd het idee om het pand aan de Kloosterstraat te bestieren. Ze heeft de managementopleiding aan de hotelschool gevolgd en vervolgens op Curaçao zelf grandcafé De Heeren opgericht.

In Vught wil ze een grandcafé opzetten dat huiselijk is, stijlvol en gezellig. Het wordt een café voor de mensen uit de buurt, maar natuurlijk zijn passanten ook welkom. De doelgroep is 30-plus. “We beginnen met een lekkere lunchkaart en richten ons daarna op het borrelende publiek.”

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe