Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondernemers afgebrande Klein Java in Breda enorm dankbaar voor alle steun

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ondernemers afgebrande Klein Java in Breda enorm dankbaar voor alle steun
Het heeft slechts één dag geduurd voordat het streefbedrag van de inzamelingsactie ‘Help Klein Java na verwoestende brand’ werd gehaald. De ondernemers zijn er erg dankbaar voor. “Dit is te gek voor woorden”, aldus de familie. Dat meldt het AD.

Afgelopen donderdag werd het restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda volledig in de as gelegd. Om de horecazaak weer op te bouwen startte de familie die het restaurant uitbaten een inzamelingsactie op gofundme.com. Een paar uur later was het streefbedrag van 20.000 euro al gehaald.

Bekende zaak

Lesley Klavert begon de actie samen met zijn broer en zus. Hij is de neeft van de broers Leo en Richard Klavert die Klein Java bestieren. Lesley wist wel dat het een bekend restaurant is in de omgeving, maar had nooit kunnen dromen dat zij zo veel steun kregen.

Het restaurant ontving dus veel steun. Lesley weet te vertellen dat oud-werknemers van dertig jaar geleden zelfs de ondernemers een hart onder de riem willen steken. Ook de burgemeester, Paul Depla, kwam bij Klein Java om zijn steun te betuigen.

Volledig verwoest

Zo stond op zaterdagavond de teller van de crowdfundingsactie op 22.760 euro. Klavert zegt dat zij niet weten hoe groot de schade precies is. De twee ooms wonen boven het restaurant. Een van hen is praktisch alles kwijt. Omdat er niet is geïnventariseerd om hoeveel schade het gaat, hopen de uitbaters dat mensen hun steun blijven betuigen. “We hopen dat het meer wordt”, zegt Lesley. “Ik heb het gevoel dat dat gaat gebeuren. Ik hoop het voor allebei mijn ooms, zodat ze een goede start kunnen maken.”

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.