Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondernemers afgebrande Klein Java in Breda enorm dankbaar voor alle steun

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
Ondernemers afgebrande Klein Java in Breda enorm dankbaar voor alle steun
Het heeft slechts één dag geduurd voordat het streefbedrag van de inzamelingsactie ‘Help Klein Java na verwoestende brand’ werd gehaald. De ondernemers zijn er erg dankbaar voor. “Dit is te gek voor woorden”, aldus de familie. Dat meldt het AD.

Afgelopen donderdag werd het restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda volledig in de as gelegd. Om de horecazaak weer op te bouwen startte de familie die het restaurant uitbaten een inzamelingsactie op gofundme.com. Een paar uur later was het streefbedrag van 20.000 euro al gehaald.

Bekende zaak

Lesley Klavert begon de actie samen met zijn broer en zus. Hij is de neeft van de broers Leo en Richard Klavert die Klein Java bestieren. Lesley wist wel dat het een bekend restaurant is in de omgeving, maar had nooit kunnen dromen dat zij zo veel steun kregen.

Het restaurant ontving dus veel steun. Lesley weet te vertellen dat oud-werknemers van dertig jaar geleden zelfs de ondernemers een hart onder de riem willen steken. Ook de burgemeester, Paul Depla, kwam bij Klein Java om zijn steun te betuigen.

Volledig verwoest

Zo stond op zaterdagavond de teller van de crowdfundingsactie op 22.760 euro. Klavert zegt dat zij niet weten hoe groot de schade precies is. De twee ooms wonen boven het restaurant. Een van hen is praktisch alles kwijt. Omdat er niet is geïnventariseerd om hoeveel schade het gaat, hopen de uitbaters dat mensen hun steun blijven betuigen. “We hopen dat het meer wordt”, zegt Lesley. “Ik heb het gevoel dat dat gaat gebeuren. Ik hoop het voor allebei mijn ooms, zodat ze een goede start kunnen maken.”

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe