Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen
8 juni 2023 om 16:25
< 1 min lezen

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

Als het aan de provincie Zuid-Holland ligt zijn er straks veel De Tuin van Holland-restaurants, cateraars en hotels. Het doel is om de vraag naar goede Nederlandse producten structureel te laten toenemen. Producenten kunnen zo ook bij de Tuin van Holland instappen, verduurzamen en een meer diverse teelt opzetten; ofwel culinair gedreven voedselproductie.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26
    • Catering

    Horeca koelkast: wat is het en hoe kies je de beste?

    6 oktober 2025 om 11:09

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland