Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Door ANP
schedule 5 min
Strandtenten zijn klaar voor warm weekend
Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

Bij strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee hebben ze er zin in, vertelt leidinggevende Madelief. "Het warme weer liet lang op zich wachten." Het lukt Timboektoe tot nu toe voldoende medewerkers te regelen. Meer mensen zijn welkom, benadrukt Madelief. Het strandpaviljoen maakt onder meer gebruik van een platform voor zzp'ers om medewerkers binnen te halen en maakt reclame op sociale media. "Maar je ziet dat iedereen hetzelfde probeert."

De Waterreus in Scheveningen zit dit jaar beter in zijn personeel dan vorig jaar, zegt eventmanager Lennard. "Gelukkig hebben we nu best een vaste bende. We zijn ook het hele jaar open en werken daardoor met vaste contracten." Bij de inkoop is al rekening gehouden met het warme weer. "We hebben alleen nog geen strandbedjes staan. Een vast clubje gepensioneerde mannen zorgt er hier voor dat ze 's ochtends om 05.00 uur worden klaargezet, maar het weer was er tot nu toe nog niet goed genoeg voor. Het waait te hard." Als het dit weekend warm wordt, verwacht Lennard wel dat de bedden er staan. "Al hebben we liever mensen op het terras, want mensen op strandbedjes nemen vaak een eigen koelbox mee."

Iedereen ingeroosterd

Kon-Tiki Beach in Vlissingen begint al in de winter met het werven van personeel bovenop de vaste krachten. "We zijn er helemaal klaar voor, gelukkig wel", zegt eventmanager Cees. Veel medewerkers keren er ook jaarlijks terug. "We mogen dus niet klagen." Hij hoopt op een "superdruk weekend". "Het zijn ook Duitse feestdagen, dus we verwachten extra drukte."

Bij Thalassa in Zandvoort zijn ze ook voorbereid op een vol terras, al zijn ze wel wat gewend, zegt medewerkster Ella, die er al twintig jaar werkt. "We hebben hier ook de Grand Prix gehad. En er wordt nu wel gezegd dat het prachtig weer wordt, maar het is nog maar dinsdag. Het komt wel vaker voor dat ze zeggen dat het 35 graden wordt en als puntje bij paaltje komt, is het 15 graden aan zee." Het personeelstekort ontgaat ook Thalassa niet, erkent Ella. "Maar we hebben nu iedereen ingeroosterd die we kunnen oproepen."

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe