Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Door Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Gebroeders Yang blazen nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte / Foto: "Koperen Hoogte close up" door Algont
Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

Michael Yang, een van de nieuwe eigenaren van De Koperen Hoogte, vertelt dat alles ‘onder de plak en vettigheid’ zat. Voorheen konden gasten in het restaurant gourmetten, maar er zat geen afzuiging in het plafond. Volgens Michael was die geur direct ruikbaar. “Dat wil je niet hebben in een luxe hotel.”

Te veel van het goede

Yang vertelt aan het AD wat er allemaal in het gebouw zat. Hij somt een lijstje op: gourmetten, veilingsitems bekijken. Daarnaast was er ook een juweliers- en kledingzaak. En natuurlijk het hotel en restaurant. Volgens Yang was er te veel van het goede, waardoor alles ‘een beetje is verwaarloosd’. De familie Yang gaat eerst alleen het hotel, restaurant, vergaderingen, feestjes en naastgelegen visvijver in gebruik nemen.

Wel wil Michael zijn respect betuigen aan de vorige eigenaar en wat die heeft betekend voor de oude watertoren. In 25 jaar heeft Van der Most van een kale toren een interactief gebouw gemaakt, met een draaiend restaurant.

Overname

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de overname van het gebouw ter sprake kwam. Aangezien dat vlak voor de coronapandemie gebeurde, besloot de familie Yang om nog even te wachten. Uiteindelijk kocht de familie het gebouw in augustus.

Die zit al langer in de horecawereld. Vijf jaar geleden begon de familie met het exploiteren van allinclusiverestaurant Nieuwe Tijd in Duiven, met plek voor maximaal 600 gasten. Michael vertelt dat hij nu samen met zijn broer Jack de leiding neemt in de watertoren.

Infinity

Er is hard gewerkt de afgelopen maanden. Zo is de openingsdatum van 29 mei gered. Toen is ook de naam veranderd naar Infinity. Michael vertelt dat zij hoopten om eerder open te gaan, maar door de lange levertijd van een aantal materialen moest de opening uitgesteld worden. Zo is er een nieuwe draaideur in het pand en zijn de muren in de lobby weggehaald.

Daarnaast is er in bijna het hele gebouw nieuwe vloerbedekking aangelegd. De zestien kamers in de toren zijn volledig vernieuwd. Maar toch wilden de ondernemers een stukje van de geschiedenis van het gebouw behouden. Daarom zijn de drie ‘typische’ Van der Most-items bij de ingang blijven staan: twee stuurwielen en een zwarte piano. Ook de maritieme bar staat er nog, waar gasten terecht kunnen voor een drankje.

Draaiend restaurant

Op de  bovenste verdieping van de watertoren, boven de bar, zit het restaurant dat langzaam ronddraait tijdens het diner. Gasten kunnen hier een drie- of meergangendiner krijgen, met wild of ossenhaas. Daarnaast wordt er volgens Michael gewerkt met Nederlandse producten die een Oosterse twist krijgen. Voor hem staat kwaliteit voorop en daarmee willen de ondernemers zich dan ook onderscheiden.

Klaar is de familie Yang nog niet. Zij willen naast de visvijver 1100 vierkante meter aanbouwen. Daar wil de familie het restaurant naartoe verplaatsen. “Bovenin de toren willen we een skylounge maken, voor drankjes en kleine hapjes. Over een half jaar komt meer duidelijkheid”, aldus de ondernemers.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.