Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Door Nationale Horecagids
schedule 8 min
Gebroeders Yang blazen nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte / Foto: "Koperen Hoogte close up" door Algont
Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

Michael Yang, een van de nieuwe eigenaren van De Koperen Hoogte, vertelt dat alles ‘onder de plak en vettigheid’ zat. Voorheen konden gasten in het restaurant gourmetten, maar er zat geen afzuiging in het plafond. Volgens Michael was die geur direct ruikbaar. “Dat wil je niet hebben in een luxe hotel.”

Te veel van het goede

Yang vertelt aan het AD wat er allemaal in het gebouw zat. Hij somt een lijstje op: gourmetten, veilingsitems bekijken. Daarnaast was er ook een juweliers- en kledingzaak. En natuurlijk het hotel en restaurant. Volgens Yang was er te veel van het goede, waardoor alles ‘een beetje is verwaarloosd’. De familie Yang gaat eerst alleen het hotel, restaurant, vergaderingen, feestjes en naastgelegen visvijver in gebruik nemen.

Wel wil Michael zijn respect betuigen aan de vorige eigenaar en wat die heeft betekend voor de oude watertoren. In 25 jaar heeft Van der Most van een kale toren een interactief gebouw gemaakt, met een draaiend restaurant.

Overname

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de overname van het gebouw ter sprake kwam. Aangezien dat vlak voor de coronapandemie gebeurde, besloot de familie Yang om nog even te wachten. Uiteindelijk kocht de familie het gebouw in augustus.

Die zit al langer in de horecawereld. Vijf jaar geleden begon de familie met het exploiteren van allinclusiverestaurant Nieuwe Tijd in Duiven, met plek voor maximaal 600 gasten. Michael vertelt dat hij nu samen met zijn broer Jack de leiding neemt in de watertoren.

Infinity

Er is hard gewerkt de afgelopen maanden. Zo is de openingsdatum van 29 mei gered. Toen is ook de naam veranderd naar Infinity. Michael vertelt dat zij hoopten om eerder open te gaan, maar door de lange levertijd van een aantal materialen moest de opening uitgesteld worden. Zo is er een nieuwe draaideur in het pand en zijn de muren in de lobby weggehaald.

Daarnaast is er in bijna het hele gebouw nieuwe vloerbedekking aangelegd. De zestien kamers in de toren zijn volledig vernieuwd. Maar toch wilden de ondernemers een stukje van de geschiedenis van het gebouw behouden. Daarom zijn de drie ‘typische’ Van der Most-items bij de ingang blijven staan: twee stuurwielen en een zwarte piano. Ook de maritieme bar staat er nog, waar gasten terecht kunnen voor een drankje.

Draaiend restaurant

Op de  bovenste verdieping van de watertoren, boven de bar, zit het restaurant dat langzaam ronddraait tijdens het diner. Gasten kunnen hier een drie- of meergangendiner krijgen, met wild of ossenhaas. Daarnaast wordt er volgens Michael gewerkt met Nederlandse producten die een Oosterse twist krijgen. Voor hem staat kwaliteit voorop en daarmee willen de ondernemers zich dan ook onderscheiden.

Klaar is de familie Yang nog niet. Zij willen naast de visvijver 1100 vierkante meter aanbouwen. Daar wil de familie het restaurant naartoe verplaatsen. “Bovenin de toren willen we een skylounge maken, voor drankjes en kleine hapjes. Over een half jaar komt meer duidelijkheid”, aldus de ondernemers.

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe