Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sligro opent in Maastricht nieuwe groothandel 3.0

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Grossiersconcern Sligro opent op 10 maart een nieuwe zelfbedieningsgroothandel in Maastricht. Het is de eerste met een nieuw groothandelsconcept met veel meer marktbeleving, zo laat Sligro-woordvoerder Wilco Jansen weten.

Maastricht krijgt de landelijke primeur van het nieuwe groothandelsconcept van Sligro. Achter de schermen is lang gewerkt aan de vernieuwde formule die intern de werktitel 'Sligro 3.0' kreeg. 'We hebben het hier over de derde generatie', aldus woordvoerder Wilco Jansen.
In Maastricht is een gloednieuwe vestiging verrezen. De bestaande op bedrijventerrein Beatrixhaven gaat op 8 maart om 15 uur dicht en op 10 maart om half 9 gaat de nieuwe open.

Marktbeleving
Van de gemeente kreeg Sligro de mogelijkheid op een nieuwe locatie nieuwbouw te open in verband met herinrichting van het oude bedrijventerrein. Die nieuwbouw heeft Sligro aangegrepen voor een vestiging 3.0. 'Over elk detail is nagedacht. Er zal veel meer een marktbeleving zijn en aan Zuid-Europese vershallen doen denken. Het is compleet anders', belooft Jansen.

Uitgangspunt
De nieuwe Maastrichtse 3.0 Sligro zal de komende jaren uitgangspunt zijn bij de doorontwikkeling van andere, grote Sligro-vestigingen in Nederland. Concrete plaatsnamen kan Jansen op dit moment nog niet noemen.
Burgemeester Onno Hoes van Maastricht verricht de openingshandeling op 10 maart. Daarnaast zullen er verschillende koks en toppers uit de wijnwereld hun medewerking verlenen aan het openingsprogramma.
Sligro heeft een netwerk van 46 zelfbedieningsgroothandels en 10 bezorggroothandels. De grossier richt zich specifiek op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers en bedrijfsrestaurants.

© Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.