Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten / Foto: Foodhall Scheveningen
De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

Er staan verschillende kraampjes met allerlei soorten keukens in de Foodhall. In totaal zijn het er zestien. Mensen die een hapje willen eten hoeven daarvoor niet eens van hun handdoek af: je kan ook bestellen vanaf het strand. 

De nieuwe keukens die openen zijn: Restaurant Playa, Wantsam Roast, Lana’s Kitchen en BOBO.

Caribische smaken

In Restaurant Playa hebben ondernemers Aaron Mills en Kawei Gary Yan de handen ineengeslagen. Zij willen mensen de Caribische en Aziatische smaken laten ontdekken. “We zijn trots op de smaakcombinaties die wij hebben gemaakt en hopen onze gasten mee te nemen op een culinaire reis door onze achtergrond en cultuur”, vertelt Mills. In het restaurant wordt met kip en vis gekookt, zoals de hardloper chicken wings in verschillende bereidingen, met lemon pepper of met roze gekleurde lime spicy mayo.

Wantsam Roast

Het Wantsam Dim Sum restaurant in de Foodhall is uitgebreid met Wantsam Roast. Daar worden Chinese gerechten geserveerd. Na de succesvolle dim sum wil eigenaar Wilson ook de sfeer van Zuid-China naar Scheveningen brengen.

Traditioneel Surinaams

In Lana’s Kitchen kun je terecht voor traditioneel Surinaamse gerechten. Roti, Nasi, saotosoep en broodjes staan hier allemaal op de kaart. “Onze roti is huisgemaakt en slaat goed aan”, zegt eigenaresse Lana. De sfeer in het restaurant is familiaal en ambachtelijk. Er ligt nadruk op persoonlijke aandacht en service.

BOBO

Voor bubble tea kunnen bezoekers van de foodhall nu terecht bij BOBO. De eigenaar noemt het drankje ideaal voor de zomer. “Het is koud, verfrissend, met opties zoals de classic milk tea of fruitige green tea.” De eigenaar zegt dat de drankjes bekend zijn onder jongeren, maar dat ook volwassenen steeds vaker de smaak van bubble tea weten te herkennen.

 

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe