Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan de gids voor mei

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan de gids voor mei
Het hele jaar door gaan de inspecteurs van de Michelin Gids op zoek naar de beste restaurants. Natuurlijk geldt dat dus ook voor de maand mei. De inspecteurs delen graag de nieuwste ontdekkingen die zij hebben gedaan. Daarom voegt de restaurantgids voor deze maand drie nieuwe restaurants toe ‘die een bezoekje waard’ kunnen zijn. Dat meldt Michelin.

Om de verrassing erin te houden, vertelt Michelin niet wat voor onderscheiding de restaurants krijgen. Maar aan de hand van het menu, de prijzen en inrichting kan wel een schatting worden gemaakt wat de intentie is van de gids met deze restaurants.

Blumé in Groningen

Het hoge noorden krijgt er een nieuw restaurant bij op Michelinniveau. Het restaurant Blumé in de stad Groningen staat vanaf nu in de gids. Michelin schrijft: “Herkenbare smaken zijn de corebusiness van Blumé, maar dan ietwat anders dan u verwacht.” Ze prijzen het chocoladedessert met aardpeer en kardemon om de kruidige diepgang en aardse tonen.

Volgens de gids kan de chef van het restaurant, Henrice Dijks, door out of the box te denken spanning koppelen aan vakkundige bereidingen. Dat complimentje mag hij in zijn zak steken.

Goyvaerts in Eindhoven

We reizen af naar de lichtstad. Daar staat ook een nieuwe Michelinrestaurant: Goyvaerts. Het restaurant vestigt zich in Domusdala, een voormalige kerk in het hartje van Eindhoven ‘die zijn sereniteit heeft behouden’. Hier wordt volgens de Michelin Gids door de drie broers internationale creativiteit gemixt met Franse finesse en Japanse smaakmakers. “Met zoete sojasaus gelakte knolselderij sublimeren ze bijvoorbeeld door er een crème van knolselderij bij te serveren die versterkt is met een pittige kruidenmix, geassocieerd met een kruidige emulsie van een beurre blanc met salie en een vinaigrette van kervel.”

Rozewied in Kortgene

Rozewied is klaproos in het Zeeuws. En dat is het verhaal van de ondernemers, Ferdy en Noëmie. In een eeuwenoud pand doen zij alles met respect voor het gebouw en de omgeving. Hier wordt klassiek gecombineerd met de moderne tijd. “Denk aan de associatie van lam en look, maar dan met de lichtheid en de speelsheid die gasten vandaag verwachten.” De gids prijst het restaurant om de ballotine met vulling van kip en geraffineerde kippenvelouté.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.