Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan de gids voor mei

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan de gids voor mei
Het hele jaar door gaan de inspecteurs van de Michelin Gids op zoek naar de beste restaurants. Natuurlijk geldt dat dus ook voor de maand mei. De inspecteurs delen graag de nieuwste ontdekkingen die zij hebben gedaan. Daarom voegt de restaurantgids voor deze maand drie nieuwe restaurants toe ‘die een bezoekje waard’ kunnen zijn. Dat meldt Michelin.

Om de verrassing erin te houden, vertelt Michelin niet wat voor onderscheiding de restaurants krijgen. Maar aan de hand van het menu, de prijzen en inrichting kan wel een schatting worden gemaakt wat de intentie is van de gids met deze restaurants.

Blumé in Groningen

Het hoge noorden krijgt er een nieuw restaurant bij op Michelinniveau. Het restaurant Blumé in de stad Groningen staat vanaf nu in de gids. Michelin schrijft: “Herkenbare smaken zijn de corebusiness van Blumé, maar dan ietwat anders dan u verwacht.” Ze prijzen het chocoladedessert met aardpeer en kardemon om de kruidige diepgang en aardse tonen.

Volgens de gids kan de chef van het restaurant, Henrice Dijks, door out of the box te denken spanning koppelen aan vakkundige bereidingen. Dat complimentje mag hij in zijn zak steken.

Goyvaerts in Eindhoven

We reizen af naar de lichtstad. Daar staat ook een nieuwe Michelinrestaurant: Goyvaerts. Het restaurant vestigt zich in Domusdala, een voormalige kerk in het hartje van Eindhoven ‘die zijn sereniteit heeft behouden’. Hier wordt volgens de Michelin Gids door de drie broers internationale creativiteit gemixt met Franse finesse en Japanse smaakmakers. “Met zoete sojasaus gelakte knolselderij sublimeren ze bijvoorbeeld door er een crème van knolselderij bij te serveren die versterkt is met een pittige kruidenmix, geassocieerd met een kruidige emulsie van een beurre blanc met salie en een vinaigrette van kervel.”

Rozewied in Kortgene

Rozewied is klaproos in het Zeeuws. En dat is het verhaal van de ondernemers, Ferdy en Noëmie. In een eeuwenoud pand doen zij alles met respect voor het gebouw en de omgeving. Hier wordt klassiek gecombineerd met de moderne tijd. “Denk aan de associatie van lam en look, maar dan met de lichtheid en de speelsheid die gasten vandaag verwachten.” De gids prijst het restaurant om de ballotine met vulling van kip en geraffineerde kippenvelouté.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.