Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar
Rijssen is binnenkort een restaurant armer. En niet zomaar een: restaurant Poort van Twente gaat de deuren sluiten. De familie Molenaar runde het restaurant voor meer dan 30 jaar, maar trekt nu de stekker eruit, meldt de Ondernemer. Het lijkt tegenstrijdig, want het restaurant loopt goed. Waarom zijn zij gesloten?

Het nieuws sloeg in als een bom. Links en rechts werd het restaurant overspoeld met steunbetuigingen voor het familiebedrijf. De eigenaar, Henk Molaar, zegt dat het niet gaat om klandizie. Het is simpelweg te lastig voor het restaurant om goed, gekwalificeerd personeel te vinden. “We krijgen de planning niet meer rond. Het gebrek aan personeel doet ons nu de das om”, zegt hij.

Hoewel Henk oorspronkelijk niet uit Rijssen komt, is hij bij praktisch iedereen bekend. De ondernemer begon bij Hotel Koenderink, waar hij ook zijn vrouw Lenie ontmoette. Samen openden zij in 1989 het restaurant aan de Enterstraat.

Gesloten op zondag

Veel mensen uit de regio hebben in het restaurant belangrijke momenten meegemaakt voor hun persoonlijke leven. Daarom keren veel gasten terug. Ze vieren er hun verjaardag of jubileum. Daarnaast kregen zij veel bezoek van gereformeerde gasten. Die stelden het op prijs dat het restaurant, in tegenstelling tot veel andere restaurants, op zondag gesloten was.

Groot personeelstekort

De zaken liepen goed, mensen waren tevreden. Dus waarom sluit het restaurant dan? Zeker aangezien ze nieuwe aanbouw bij de serre hadden gebouwd, wat voorheen diende als luxe rookruimte. En ook na de coronaperiode deed het restaurant goede zaken. Veel gasten zijn daarom erg verbaasd dat het restaurant dicht gaat.

Zonder voldoende goed personeel kan je de gasten niet naar wens bedienen. Het gaat niet om het niet hebben van goed personeel: huishoudelijke hulp Bertine en chef Wolter Snijder gaan dit jaar met pensioen na meer dan 25 jaar bij het restaurant te hebben gewerkt. Het is lastig om dit soort personeel te vervangen. “Zeker sinds de coronapandemie is het pittig om personeel te vinden”, zegt Henk. Hij stelt dat er weinig koks zijn. Die zijn tijdens de pandemie allemaal gestopt en ‘werken liever overdag of zijn nu zzp’er’.

Overname

Mensen die graag nog een hapje willen eten bij Poort van Twente hoeven niet bang te zijn. Tot 27 juli blijft de familie in het restaurant hun gasten bedienen. Op 1 augustus gaat de nieuwe eigenaar het restaurant bestieren. Die maakt er ook een eetgelegenheid van, maar in welke vorm is nog niet bekend. Ook wil de familie Molenaar niet vertellen wie het is. Wel willen zij het personeel en de gasten bedanken voor de mooie tijd. “We hebben van jullie genoten”, zegt Henk.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.