Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar
Rijssen is binnenkort een restaurant armer. En niet zomaar een: restaurant Poort van Twente gaat de deuren sluiten. De familie Molenaar runde het restaurant voor meer dan 30 jaar, maar trekt nu de stekker eruit, meldt de Ondernemer. Het lijkt tegenstrijdig, want het restaurant loopt goed. Waarom zijn zij gesloten?

Het nieuws sloeg in als een bom. Links en rechts werd het restaurant overspoeld met steunbetuigingen voor het familiebedrijf. De eigenaar, Henk Molaar, zegt dat het niet gaat om klandizie. Het is simpelweg te lastig voor het restaurant om goed, gekwalificeerd personeel te vinden. “We krijgen de planning niet meer rond. Het gebrek aan personeel doet ons nu de das om”, zegt hij.

Hoewel Henk oorspronkelijk niet uit Rijssen komt, is hij bij praktisch iedereen bekend. De ondernemer begon bij Hotel Koenderink, waar hij ook zijn vrouw Lenie ontmoette. Samen openden zij in 1989 het restaurant aan de Enterstraat.

Gesloten op zondag

Veel mensen uit de regio hebben in het restaurant belangrijke momenten meegemaakt voor hun persoonlijke leven. Daarom keren veel gasten terug. Ze vieren er hun verjaardag of jubileum. Daarnaast kregen zij veel bezoek van gereformeerde gasten. Die stelden het op prijs dat het restaurant, in tegenstelling tot veel andere restaurants, op zondag gesloten was.

Groot personeelstekort

De zaken liepen goed, mensen waren tevreden. Dus waarom sluit het restaurant dan? Zeker aangezien ze nieuwe aanbouw bij de serre hadden gebouwd, wat voorheen diende als luxe rookruimte. En ook na de coronaperiode deed het restaurant goede zaken. Veel gasten zijn daarom erg verbaasd dat het restaurant dicht gaat.

Zonder voldoende goed personeel kan je de gasten niet naar wens bedienen. Het gaat niet om het niet hebben van goed personeel: huishoudelijke hulp Bertine en chef Wolter Snijder gaan dit jaar met pensioen na meer dan 25 jaar bij het restaurant te hebben gewerkt. Het is lastig om dit soort personeel te vervangen. “Zeker sinds de coronapandemie is het pittig om personeel te vinden”, zegt Henk. Hij stelt dat er weinig koks zijn. Die zijn tijdens de pandemie allemaal gestopt en ‘werken liever overdag of zijn nu zzp’er’.

Overname

Mensen die graag nog een hapje willen eten bij Poort van Twente hoeven niet bang te zijn. Tot 27 juli blijft de familie in het restaurant hun gasten bedienen. Op 1 augustus gaat de nieuwe eigenaar het restaurant bestieren. Die maakt er ook een eetgelegenheid van, maar in welke vorm is nog niet bekend. Ook wil de familie Molenaar niet vertellen wie het is. Wel willen zij het personeel en de gasten bedanken voor de mooie tijd. “We hebben van jullie genoten”, zegt Henk.

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.