Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles
Er waren geen problemen met de bezoekersaantallen in het restaurant. Ze waren dan ook graag doorgegaan met de werkzaamheden, laten de eigenaren weten. Toch moet het restaurant aan de Marktstraat in Apeldoorn sluiten. Ze kunnen de drukte niet aan met het personeel dat zij hebben. En nieuwe werknemers vinden blijkt een onmogelijk opgave. Daarom sluit het restaurant en komen er woningen in de plaats ervan. Dat meldt de Stentor.

Het was altijd volle bak bij het restaurant. Bedrijfsuitjes en natuurlijk restaurantbezoekjes waren populair in het restaurant. Omdat zij voor een lage prijs ‘lekker en veel’ eten serveren was het ook een belangrijke uitvalsbasis voor familiefeesten.

Eerst begon het restaurant onder de naam Donatello’s, waar Italiaanse gerechten werden geserveerd. Toen de huidige eigenaren Saffet Canel en Mehmet Çig het restaurant overnamen werd het Mediterrance: gerechten uit meerdere landen. Dat was in oktober 2003, weet de eigenaar te vertellen.

Twintig jaar later slaat het noodlot toe voor de ondernemers. Het doek valt door een combinatie van meerdere redenen. Het pand is oud, waardoor de energiekosten erg hoog liggen. Daarnaast vragen de verschillende ruimtes veel onderhoud.

Lockdowns

Het was voornamelijk de coronapandemie die roet in het eten bij Mediterrance gooide. Het restaurant kon tussen de lockdowns door kort open, maar na de laatste restaurantsluitingen was het niet meer gelukt om volledig verder te gaan zoals zij voor de pandemie deden. De voornaamste reden die de eigenaren noemen is het tekort aan personeel.

Woonruimtes

Nu moet het restaurant dus haar deuren sluiten. De toekomst van het pand: woningen. De eigenaren horen veel over het huizentekort. Zo ontstond het idee om het pand om te bouwen naar woonruimtes. Er komen acht studio’s.

Deze woonruimtes komen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw. De begane grond wordt gereserveerd voor het andere restaurant van Canel en Çig: Pide & Grill. Het restaurant heeft een volledig Turkse kaart.

Lastige keuze

Het duo verzekert dat het een moeilijke beslissing was om het restaurant te sluiten. Ze hebben er lang over getwijfeld maar moeten toch de keuze maken. Ze zijn blij dat Pide & Grill door kan gaan. Toch stellen de ondernemers dat ze het restaurant open hadden gehouden als ze niet dicht hoefden te gaan. Wel zeggen ze dat ze één ding niet gaan missen: het eten steeds naar boven brengen.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.