Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles
Er waren geen problemen met de bezoekersaantallen in het restaurant. Ze waren dan ook graag doorgegaan met de werkzaamheden, laten de eigenaren weten. Toch moet het restaurant aan de Marktstraat in Apeldoorn sluiten. Ze kunnen de drukte niet aan met het personeel dat zij hebben. En nieuwe werknemers vinden blijkt een onmogelijk opgave. Daarom sluit het restaurant en komen er woningen in de plaats ervan. Dat meldt de Stentor.

Het was altijd volle bak bij het restaurant. Bedrijfsuitjes en natuurlijk restaurantbezoekjes waren populair in het restaurant. Omdat zij voor een lage prijs ‘lekker en veel’ eten serveren was het ook een belangrijke uitvalsbasis voor familiefeesten.

Eerst begon het restaurant onder de naam Donatello’s, waar Italiaanse gerechten werden geserveerd. Toen de huidige eigenaren Saffet Canel en Mehmet Çig het restaurant overnamen werd het Mediterrance: gerechten uit meerdere landen. Dat was in oktober 2003, weet de eigenaar te vertellen.

Twintig jaar later slaat het noodlot toe voor de ondernemers. Het doek valt door een combinatie van meerdere redenen. Het pand is oud, waardoor de energiekosten erg hoog liggen. Daarnaast vragen de verschillende ruimtes veel onderhoud.

Lockdowns

Het was voornamelijk de coronapandemie die roet in het eten bij Mediterrance gooide. Het restaurant kon tussen de lockdowns door kort open, maar na de laatste restaurantsluitingen was het niet meer gelukt om volledig verder te gaan zoals zij voor de pandemie deden. De voornaamste reden die de eigenaren noemen is het tekort aan personeel.

Woonruimtes

Nu moet het restaurant dus haar deuren sluiten. De toekomst van het pand: woningen. De eigenaren horen veel over het huizentekort. Zo ontstond het idee om het pand om te bouwen naar woonruimtes. Er komen acht studio’s.

Deze woonruimtes komen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw. De begane grond wordt gereserveerd voor het andere restaurant van Canel en Çig: Pide & Grill. Het restaurant heeft een volledig Turkse kaart.

Lastige keuze

Het duo verzekert dat het een moeilijke beslissing was om het restaurant te sluiten. Ze hebben er lang over getwijfeld maar moeten toch de keuze maken. Ze zijn blij dat Pide & Grill door kan gaan. Toch stellen de ondernemers dat ze het restaurant open hadden gehouden als ze niet dicht hoefden te gaan. Wel zeggen ze dat ze één ding niet gaan missen: het eten steeds naar boven brengen.

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.