Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles
Er waren geen problemen met de bezoekersaantallen in het restaurant. Ze waren dan ook graag doorgegaan met de werkzaamheden, laten de eigenaren weten. Toch moet het restaurant aan de Marktstraat in Apeldoorn sluiten. Ze kunnen de drukte niet aan met het personeel dat zij hebben. En nieuwe werknemers vinden blijkt een onmogelijk opgave. Daarom sluit het restaurant en komen er woningen in de plaats ervan. Dat meldt de Stentor.

Het was altijd volle bak bij het restaurant. Bedrijfsuitjes en natuurlijk restaurantbezoekjes waren populair in het restaurant. Omdat zij voor een lage prijs ‘lekker en veel’ eten serveren was het ook een belangrijke uitvalsbasis voor familiefeesten.

Eerst begon het restaurant onder de naam Donatello’s, waar Italiaanse gerechten werden geserveerd. Toen de huidige eigenaren Saffet Canel en Mehmet Çig het restaurant overnamen werd het Mediterrance: gerechten uit meerdere landen. Dat was in oktober 2003, weet de eigenaar te vertellen.

Twintig jaar later slaat het noodlot toe voor de ondernemers. Het doek valt door een combinatie van meerdere redenen. Het pand is oud, waardoor de energiekosten erg hoog liggen. Daarnaast vragen de verschillende ruimtes veel onderhoud.

Lockdowns

Het was voornamelijk de coronapandemie die roet in het eten bij Mediterrance gooide. Het restaurant kon tussen de lockdowns door kort open, maar na de laatste restaurantsluitingen was het niet meer gelukt om volledig verder te gaan zoals zij voor de pandemie deden. De voornaamste reden die de eigenaren noemen is het tekort aan personeel.

Woonruimtes

Nu moet het restaurant dus haar deuren sluiten. De toekomst van het pand: woningen. De eigenaren horen veel over het huizentekort. Zo ontstond het idee om het pand om te bouwen naar woonruimtes. Er komen acht studio’s.

Deze woonruimtes komen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw. De begane grond wordt gereserveerd voor het andere restaurant van Canel en Çig: Pide & Grill. Het restaurant heeft een volledig Turkse kaart.

Lastige keuze

Het duo verzekert dat het een moeilijke beslissing was om het restaurant te sluiten. Ze hebben er lang over getwijfeld maar moeten toch de keuze maken. Ze zijn blij dat Pide & Grill door kan gaan. Toch stellen de ondernemers dat ze het restaurant open hadden gehouden als ze niet dicht hoefden te gaan. Wel zeggen ze dat ze één ding niet gaan missen: het eten steeds naar boven brengen.

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.