Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na het klokje rond te werken kan Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht weer open

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Na het klokje rond te werken kan Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht weer open
Het kostte flinke inspanning, maar dan heb je ook wat. Vorige maand werd Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht getroffen door een hevige brand die groteschade veroorzaakte. Nu heropent horecamagnaat Bjorn van Dijl het restaurant. Dat heeft Van Dijl goed gedaan: hij opent ook een terras naast het restaurant. Dat is goed nieuws voor de terrasjesbezoekers in het dorp. Dat meldt BN de Stem.

De bouwtekeningen lagen nog op tafel toen het noodlot toesloeg. De restaurants Il Mercato en KITA van Bjorn van Dijl in Hendrik-Ido-Ambacht waren nog maar een paar maanden geopend toen de brand uitbrak in Il Mercato, die oversloeg naar het naastgelegen restaurant van de horecaondernemer. Het beeld zit nog in het geheugen van Van Dijl gegrafeerd. Des te meer vechtlust die bij hem werd aangewakkerd om er weer wat van te maken.

Steentje bijdragen

Dat gold niet alleen voor Van Dijl zelf. Ook zijn vrouw en personeel waren vastberaden om het restaurant snel te heropenen. De ondernemer zegt dat zij ‘dag en nacht’ bezig zijn geweest om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. En dat heeft succes gehad. Het restaurant is inmiddels al een week geopend.

Grondige aanpak

Er is veel gebeurd tijdens de restauratie. Zo zegt Van Dijl dat de banken opnieuw zijn bekleed en dat het plafond opnieuw is gespoten. “Alles is schoongemaakt. De toiletten zijn compleet vervangen, net zoals het afzuigsysteem in de keuken. Het mooiste is het terras dat nu naast het restaurant pronkt.

Opening uitgesteld

In tegenstelling tot KITA, blijft Il Mercato de komende tijd nog gesloten. Dit pand heeft de meeste schade opgelopen na de brand. “Het restaurant is eigenlijk gewoon verloren, klaar. De schade is groot”, aldus Van Dijl. Hij is niet zeker wanneer deze weer open gaat, maar hij verwacht dat het ergens rond juli zal zijn.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.