Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Na het klokje rond te werken kan Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht weer open

Door Nationale Horecagids
schedule 4 min
Na het klokje rond te werken kan Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht weer open
Het kostte flinke inspanning, maar dan heb je ook wat. Vorige maand werd Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht getroffen door een hevige brand die groteschade veroorzaakte. Nu heropent horecamagnaat Bjorn van Dijl het restaurant. Dat heeft Van Dijl goed gedaan: hij opent ook een terras naast het restaurant. Dat is goed nieuws voor de terrasjesbezoekers in het dorp. Dat meldt BN de Stem.

De bouwtekeningen lagen nog op tafel toen het noodlot toesloeg. De restaurants Il Mercato en KITA van Bjorn van Dijl in Hendrik-Ido-Ambacht waren nog maar een paar maanden geopend toen de brand uitbrak in Il Mercato, die oversloeg naar het naastgelegen restaurant van de horecaondernemer. Het beeld zit nog in het geheugen van Van Dijl gegrafeerd. Des te meer vechtlust die bij hem werd aangewakkerd om er weer wat van te maken.

Steentje bijdragen

Dat gold niet alleen voor Van Dijl zelf. Ook zijn vrouw en personeel waren vastberaden om het restaurant snel te heropenen. De ondernemer zegt dat zij ‘dag en nacht’ bezig zijn geweest om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. En dat heeft succes gehad. Het restaurant is inmiddels al een week geopend.

Grondige aanpak

Er is veel gebeurd tijdens de restauratie. Zo zegt Van Dijl dat de banken opnieuw zijn bekleed en dat het plafond opnieuw is gespoten. “Alles is schoongemaakt. De toiletten zijn compleet vervangen, net zoals het afzuigsysteem in de keuken. Het mooiste is het terras dat nu naast het restaurant pronkt.

Opening uitgesteld

In tegenstelling tot KITA, blijft Il Mercato de komende tijd nog gesloten. Dit pand heeft de meeste schade opgelopen na de brand. “Het restaurant is eigenlijk gewoon verloren, klaar. De schade is groot”, aldus Van Dijl. Hij is niet zeker wanneer deze weer open gaat, maar hij verwacht dat het ergens rond juli zal zijn.

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.