Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Thuisbezorgd.nl wijst restaurants op alcoholregels

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 2 min
location_on [xx]km
(Novum) - Thuisbezorgd.nl gaat de restaurants die zijn aangesloten bij de bestelwebsite actiever wijzen op de nieuwe alcoholregels. Als er alcoholische dranken worden besteld bij online maaltijden moet altijd naar identificatie worden gevraagd, stelt het bedrijf dinsdag in een reactie op een rapport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

"We zijn geschrokken over de uitkomst van dit onderzoek", stelt directeur Jitse Groen in een verklaring. "De meeste bezorgrestaurants in Nederland zijn aangesloten op onze dienst. Wij zullen daarom bekijken of Thuisbezorgd.nl een rol kan spelen in het tegengaan van alcohol onder de 18."

De bestelwebsite verspreidt dinsdag een instructiebrief aan elk aangesloten bezorgrestaurant in Nederland. Daarnaast wil het bedrijf binnenkort bij elke bestelling van alcohol een extra waarschuwing aan het restaurant meezenden.

De bezorging is een verantwoordelijkheid van de restaurants en daarmee ook de controle op leeftijd, benadrukt Groen. "Wij kunnen helaas alleen de bezorgrestaurants informeren, het is uiteindelijk aan de rijksoverheid te handhaven", zegt hij.

Uit het dinsdag gepubliceerde rapport staat dat bij de verkoop van alcohol door webshops vrijwel nooit gevraagd wordt naar de leeftijd van de klant. Het ministerie liet voor het onderzoek 15-jarigen alcohol via internet kopen. Bij geen van de vijftig pogingen werd er gecontroleerd.

Sinds 1 januari is de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol opgeschoven van 16 naar 18 jaar.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.