Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Burgemeester trekt vergunning Tilburgs Michelinrestaurant in

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Burgemeester trekt vergunning Tilburgs Michelinrestaurant in / Foto: "Restaurant Monarh, Tilburg" door Tristan Surtel ( BY-SA 4.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/?ref=openverse.
Sterrenrestaurant Monarh in Tilburg moet op verzoek van burgemeester Theo Weterings de deuren op slot doen. Uit een onderzoek zou namelijk blijken dat er een aantal zaken niet in de haak zijn in het restaurant. Daarom heeft de gemeente Tilburg het Landelijk Bureau Bibob gevraagd om een screening uit te voeren bij het restaurant. Op basis van de uitkomsten hiervan besluit de burgemeester om de vergunning van het restaurant per direct in te trekken, meldt Omroep Brabant.

Monarh diende een bezwaar in tegen de sluiting van het restaurant, maar deze was tevergeefs. Het restaurant zou volgens Bibob misbruikt worden voor criminele activiteiten. Volgens de politie waren er al eerder, in 2020, signalen dat het bedrijf criminele banden zou hebben. Omdat het Bibob-onderzoek geheim is wordt er niet precies benoemd wat er aan de hand is in het restaurant.

De laatste optie voor Monarh is om naar de rechter te gaan. Dan kan het restaurant proberen om de sluiting ongedaan te maken. Ze krijgen daar zes weken de tijd voor en in die tijd kan het restaurant ook open blijven. De advocaat van het restaurant weet al vrijwel zeker dat de rechter zal worden ingeschakeld.

Dinerende ambtenaren

Tegenstrijdig is dat vorig jaar een aantal ambtenaren van de gemeente Tilburg nog gezellig hebben gegeten bij het restaurant volgens de advocaat van de restauranteigenaar. Dat terwijl de burgemeester Monarh nu het restaurant wil sluiten. Die zegt op zijn beurt dat hij niet wist dat ambtenaren bij Monarh hebben gegeten en wil niet verder hierop reageren via de media.

Overname

In het restaurant zijn chef-kok Paul Kappé en zijn broer Ralph aan het roer. Afgelopen maand werd het restaurant opnieuw beloond met een Michelinster, die zij sinds 2018 hebben. De chef-kok wil niet reageren op de beslissing van de burgemeester maar kan wel bevestigen dat hij en zijn broer het restaurant willen kopen. Eén van de problemen in het restaurant zou vermoedelijk gaan over de horecavergunningen. Met een overname is dat probleem in ieder geval al opgelost.

De sluiting was al eerder aangekondigd, in 2021. Toen zij Kappé al dat de sluiting hem zwaar op de maag ligt. Daarnaast stelt hij dat het restaurant flinke imagoschade heeft opgelopen, ‘terwijl het onderzoek niet om ons draait’.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe