Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Burgemeester trekt vergunning Tilburgs Michelinrestaurant in

Door Nationale Horecagids
schedule 5 min
Burgemeester trekt vergunning Tilburgs Michelinrestaurant in / Foto: "Restaurant Monarh, Tilburg" door Tristan Surtel ( BY-SA 4.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/?ref=openverse.
Sterrenrestaurant Monarh in Tilburg moet op verzoek van burgemeester Theo Weterings de deuren op slot doen. Uit een onderzoek zou namelijk blijken dat er een aantal zaken niet in de haak zijn in het restaurant. Daarom heeft de gemeente Tilburg het Landelijk Bureau Bibob gevraagd om een screening uit te voeren bij het restaurant. Op basis van de uitkomsten hiervan besluit de burgemeester om de vergunning van het restaurant per direct in te trekken, meldt Omroep Brabant.

Monarh diende een bezwaar in tegen de sluiting van het restaurant, maar deze was tevergeefs. Het restaurant zou volgens Bibob misbruikt worden voor criminele activiteiten. Volgens de politie waren er al eerder, in 2020, signalen dat het bedrijf criminele banden zou hebben. Omdat het Bibob-onderzoek geheim is wordt er niet precies benoemd wat er aan de hand is in het restaurant.

De laatste optie voor Monarh is om naar de rechter te gaan. Dan kan het restaurant proberen om de sluiting ongedaan te maken. Ze krijgen daar zes weken de tijd voor en in die tijd kan het restaurant ook open blijven. De advocaat van het restaurant weet al vrijwel zeker dat de rechter zal worden ingeschakeld.

Dinerende ambtenaren

Tegenstrijdig is dat vorig jaar een aantal ambtenaren van de gemeente Tilburg nog gezellig hebben gegeten bij het restaurant volgens de advocaat van de restauranteigenaar. Dat terwijl de burgemeester Monarh nu het restaurant wil sluiten. Die zegt op zijn beurt dat hij niet wist dat ambtenaren bij Monarh hebben gegeten en wil niet verder hierop reageren via de media.

Overname

In het restaurant zijn chef-kok Paul Kappé en zijn broer Ralph aan het roer. Afgelopen maand werd het restaurant opnieuw beloond met een Michelinster, die zij sinds 2018 hebben. De chef-kok wil niet reageren op de beslissing van de burgemeester maar kan wel bevestigen dat hij en zijn broer het restaurant willen kopen. Eén van de problemen in het restaurant zou vermoedelijk gaan over de horecavergunningen. Met een overname is dat probleem in ieder geval al opgelost.

De sluiting was al eerder aangekondigd, in 2021. Toen zij Kappé al dat de sluiting hem zwaar op de maag ligt. Daarnaast stelt hij dat het restaurant flinke imagoschade heeft opgelopen, ‘terwijl het onderzoek niet om ons draait’.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.