Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

10e editie Maastricht aan Tafel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Voor foodies, lekkerbekken en fijnproevers:
 

26 januari t/m 9 februari 2014
Inmiddels een ware traditie, Maastricht aan Tafel! En dat betekent smullen geblazen, want 2 weken lang serveren meer dan 25 Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens weer een 3-gangen menu voor € 25,20 p.p. Maar dat is nog niet alles! Schuif bij een een zestal typische Maastrichtse cafés ‘aan de bar’ en geniet met z’n tweetjes voor € 10,20 van een aperitief met lekkers. Vreemde prijs? Dat komt door de bijdrage van 20 eurocent aan het goede doel Fill the Cup , dat ervoor zorgt dat schoolmaaltijden worden verstrekt via het World Food Programme. Dat lijkt misschien weinig, maar voor slechts 20 eurocent kan een kind in een arm land al worden voorzien van een gezonde maaltijd op school. Small change, big difference is het motto! Jij schuift toch ook aan?

Aan tafel bij:
Barsserie Appart, Au Coin des Bons Enfants, La Bohème, Bouchon D’en Façe Maestricht, Eetcafé Ceramique, La Chine, restaurant Derlon, restaurant L’Etoile,  Brasserie FLO Maastricht, Harbour Club, Harry’s, Eetcafé Il y a, KapulaGa, Stadscafé Lure, de Mangerie, wijnrestaurant mes amis, Molo 5, Restaurant ‘O’, Pakhoes, Petit Bonheur, ’t Plenkske, Rilette, Rozemarijn, Sofa Brasserie - Bar- Restaurant, Vanille, Le Virage en Witloof.

Aan de bar bij:
Basilica, Forum, In den Ouden Vogelstruys, Grand Café Maastricht Soiron, Sjinkerij de Bóbbel en Winebar Rouge & Blanc Kruisherenhotel.

Nog meer smaakvolle activiteiten!
Maastricht aan Tafel is meer dan alleen een restaurantweek. Het feestje beperkt zich namelijk niet alleen tot de restaurants en cafés, want er vinden ook nog diverse andere smaakvolle activiteiten plaats in de stad. Onderstaand een overzicht:

di t/m za > Chocolade Tapas Proeverij Benoît Nihant
Geniet van een selectie van de lekkerste grand cru chocolade. Incl. een kopje heerlijke cacao pulp sap of warme chocolademelk.

25, 26 jan & 1, 2, 8, 9 feb > Rondleiding Thiessen Wijnkoopers
Maak kennis met de beste wijnen van dit wijnhuis. Incl. proeverij in de wijnkelders.

25 jan & 1, 8 feb > Rondleiding Bierbrouwerij de Keyzer
Bezoek de in Nederland laatste nog compleet ingerichte ambachtelijke stadsbrouwerij en geniet na afloop van 2 speciaalbieren.

1 feb > Culinaire stadswandeling
Typische culinaire hoogstandjes en gastronomische weetjes worden zowel vanuit het heden als het verleden al wandelend de VVV gids op smaakvolle wijze toegelicht.

2 feb > Workshop vlaaien bakken Bisschopsmolen
Leer de fijne kneepje van het bakkersvak.

© Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.