Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

10e editie Maastricht aan Tafel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Voor foodies, lekkerbekken en fijnproevers:
 

26 januari t/m 9 februari 2014
Inmiddels een ware traditie, Maastricht aan Tafel! En dat betekent smullen geblazen, want 2 weken lang serveren meer dan 25 Maastrichtse restaurants met uiteenlopende keukens weer een 3-gangen menu voor € 25,20 p.p. Maar dat is nog niet alles! Schuif bij een een zestal typische Maastrichtse cafés ‘aan de bar’ en geniet met z’n tweetjes voor € 10,20 van een aperitief met lekkers. Vreemde prijs? Dat komt door de bijdrage van 20 eurocent aan het goede doel Fill the Cup , dat ervoor zorgt dat schoolmaaltijden worden verstrekt via het World Food Programme. Dat lijkt misschien weinig, maar voor slechts 20 eurocent kan een kind in een arm land al worden voorzien van een gezonde maaltijd op school. Small change, big difference is het motto! Jij schuift toch ook aan?

Aan tafel bij:
Barsserie Appart, Au Coin des Bons Enfants, La Bohème, Bouchon D’en Façe Maestricht, Eetcafé Ceramique, La Chine, restaurant Derlon, restaurant L’Etoile,  Brasserie FLO Maastricht, Harbour Club, Harry’s, Eetcafé Il y a, KapulaGa, Stadscafé Lure, de Mangerie, wijnrestaurant mes amis, Molo 5, Restaurant ‘O’, Pakhoes, Petit Bonheur, ’t Plenkske, Rilette, Rozemarijn, Sofa Brasserie - Bar- Restaurant, Vanille, Le Virage en Witloof.

Aan de bar bij:
Basilica, Forum, In den Ouden Vogelstruys, Grand Café Maastricht Soiron, Sjinkerij de Bóbbel en Winebar Rouge & Blanc Kruisherenhotel.

Nog meer smaakvolle activiteiten!
Maastricht aan Tafel is meer dan alleen een restaurantweek. Het feestje beperkt zich namelijk niet alleen tot de restaurants en cafés, want er vinden ook nog diverse andere smaakvolle activiteiten plaats in de stad. Onderstaand een overzicht:

di t/m za > Chocolade Tapas Proeverij Benoît Nihant
Geniet van een selectie van de lekkerste grand cru chocolade. Incl. een kopje heerlijke cacao pulp sap of warme chocolademelk.

25, 26 jan & 1, 2, 8, 9 feb > Rondleiding Thiessen Wijnkoopers
Maak kennis met de beste wijnen van dit wijnhuis. Incl. proeverij in de wijnkelders.

25 jan & 1, 8 feb > Rondleiding Bierbrouwerij de Keyzer
Bezoek de in Nederland laatste nog compleet ingerichte ambachtelijke stadsbrouwerij en geniet na afloop van 2 speciaalbieren.

1 feb > Culinaire stadswandeling
Typische culinaire hoogstandjes en gastronomische weetjes worden zowel vanuit het heden als het verleden al wandelend de VVV gids op smaakvolle wijze toegelicht.

2 feb > Workshop vlaaien bakken Bisschopsmolen
Leer de fijne kneepje van het bakkersvak.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.