Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Inspiratie voor menukaart werk- en eetcafé Kleurrijk zijn de multiculturele medewerkers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Inspiratie voor menukaart werk- en eetcafé Kleurrijk zijn de multiculturele medewerkers / Foto: "Nijverdal - Sallandse Heuvelrug" door Eric de Redelijkheid ( BY-SA 2.0.) https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/?ref=openverse.
In restaurant Kleurrijk in Nijverdal heeft het bedienend personeel niet alleen de naam van hun favoriete gerecht op hun shirt staan, deze gerechten zijn ook terug te vinden op de menukaart. Het nieuwe restaurant wordt gerund door asielzoekers en statushouders. Zij hebben hun favoriete gerechten op de kaart gezet voor een multiculturele ervaring. Dat meldt RTV Oost.

Het restaurant opende in februari de deuren aan de Willem Alexanderstraat in Nijverdal. In korte tijd heeft het een culinaire naam gemaakt in de regio.

Er wordt namelijk een uniek concept gehanteerd in het restaurant. Een van de oprichters van het restaurant is Jeroen Vestering. Hij geeft aan at het uitgangspunt van het restaurant ‘culturen met elkaar verbinden door te eten en te drinken’ is. Dat idee had hij al langere tijd, vanaf 2019. Nu heeft hij het in de praktijk gebracht.

Vrijwilliger in vluchtelingenkamp

De eigenaresse, Jessica Heutink, is volgens hem een zeer bevlogen en sociale dame. Zij heeft een tijd gewerkt als vrijwilliger in de vluchtelingenkampen op Lesbos. Daar zag ze met eigen ogen hoe vluchtelingen aankwamen in Europa. Toen zij terugkwam in Nederland wilde ze hier iets voor vluchtelingen betekenen.

Restaurant Kleurrijk

Dat vertaalde zich uiteindelijk naar restaurant Kleurrijk. Het is een sociaal eet- en werkrestaurant waar zowel asielzoekers als statushouders aan de slag kunnen. Inmiddels is er een team van vijftien personen met negen verschillende nationaliteiten. In het restaurant worden de werknemers geholpen met Nederlands en worden ze opgeleid voor de horeca.

Recepten van personeel

Uniek in het restaurant is dat de recepten van de medewerkers dienen als inspiratiebron voor de gerechten. Vestering stelt dat veel van het personeel uit het Midden-Oosten komt, zoals Jemen, Libanon, Syrië, maar ook landen zoals Eritrea en Ethiopië. “Iedereen neemt vanuit huis zo z’n eigen gerechten en recepten mee. De namen staan niet alleen op hun shit, maar bij ons krijgen de medewerkers ook echt inbreng op wat er hier op de menukaart prijkt.”

Soms zijn de gerechten gebaseerd op oude familierecepten die van generatie op generatie zijn overgedragen. Dat maakt het volgens Vestering extra bijzonder.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.