Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit restaurant heeft maar liefst 172(!) kroonluchters

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Dit restaurant heeft maar liefst 172(!) kroonluchters
Je leest het goed, in dit restaurant hangen echt meer dan 170 kroonluchters aan het plafond. Dolle Diva in Amersfoort heeft flink uitgepakt. Boven de bar hangt ook nog eens een schilderij van Banksy, een zeer bekende Britse graffitikunstenaar. Als je hier binnenstapt denk je direct: dit moet ik filmen. Dat meldt de Ondernemer.

Het is een groot contrast met de horecazaak die voorheen in het pand aan de Amersfoortse Groenmarkt zat. Voorheen was dat café ’t Nonnetje, een bruin café waar op gezette tijden de toppers van de Nederlandse jazz kwamen optreden en waar festival Flirting With The Blues zijn beroemde afterparties hield.

De horeca in het pand heeft een 180-graden ommezwaai gemaakt. Drie jaar na de sluiting van ’t Nonnetje opent Dolle Diva: een over the top bar waar je oesters kunt eten en die vervolgens wegspoelt met daverende cocktails.

Filmen

De eigenaar van Dolle Diva is Luc Dielissen. Hij is de eigenaar van twee restaurants in Harderwijk en aan de Groenmarkt, onder de naam Dikke Dirck. Hij geeft aan dat mensen vaak gelijk hun telefoon pakken om Dolle Diva te filmen. “Mijn vader zei altijd: ‘Als dat gebeurt, zit je goed’.” Nadat hij de Dikke Dircks had opgezet, verlangde de horecaondernemer naar meer. Toen ’t Nonnetje ging sluiten, zag hij daar een mooie kans. Die heeft hij met beide handen aangenomen.

Inspiratie

Hoe kom je nou op zo’n extravagant interieur? Volgens Luc kwam de inspiratie voort uit een bezoek aan Londen. Hij vertelt dat hij daar met de familie naartoe ging voor een vakantie. De ondernemer stelt dat ze in Londen altijd voorlopen op het gebied van interieur en ontwerp. Daar heeft de ondernemer rondgelopen en genoteerd wat hem opviel. Zo is uiteindelijk het ontwerp tot stand gekomen.

In het restaurant kookt chef-kok Mark van Beugen. Hij staat ook in de Dikke Dircks achter de pannen. De gerechten hebben voornamelijk Aziatische invloeden, zoals black cod met miso, risotto met shiitake en er wordt ook sushi geserveerd. Daarvoor is een speciale sushimeester ingevlogen. Maar in de basis komt het in Dolle Diva neer op kleine gerechtjes en de chef noemt het meer een ‘fusion-keuken’.

Wow-factor

Natuurlijk kunnen gasten hier ook een drankje drinken. Maar een gewoon biertje of spa rood zul je niet op de kaart vinden. Op de kaart vind je dranken zoals cocktails en mixdranken. Geen Hertog Jan maar een Red Panther Pornstar of een Pink Diva. Volgens Luc is Amersfoort klaar voor een zaak als Dolle Diva. “We zijn een stad van 160.000 inwoners. Op dit moment vluchten Amersfoorters de stad uit als ze wat willen beleven. Wij willen hier een wow-factor creëren.”

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.