Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dit restaurant heeft maar liefst 172(!) kroonluchters

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Dit restaurant heeft maar liefst 172(!) kroonluchters
Je leest het goed, in dit restaurant hangen echt meer dan 170 kroonluchters aan het plafond. Dolle Diva in Amersfoort heeft flink uitgepakt. Boven de bar hangt ook nog eens een schilderij van Banksy, een zeer bekende Britse graffitikunstenaar. Als je hier binnenstapt denk je direct: dit moet ik filmen. Dat meldt de Ondernemer.

Het is een groot contrast met de horecazaak die voorheen in het pand aan de Amersfoortse Groenmarkt zat. Voorheen was dat café ’t Nonnetje, een bruin café waar op gezette tijden de toppers van de Nederlandse jazz kwamen optreden en waar festival Flirting With The Blues zijn beroemde afterparties hield.

De horeca in het pand heeft een 180-graden ommezwaai gemaakt. Drie jaar na de sluiting van ’t Nonnetje opent Dolle Diva: een over the top bar waar je oesters kunt eten en die vervolgens wegspoelt met daverende cocktails.

Filmen

De eigenaar van Dolle Diva is Luc Dielissen. Hij is de eigenaar van twee restaurants in Harderwijk en aan de Groenmarkt, onder de naam Dikke Dirck. Hij geeft aan dat mensen vaak gelijk hun telefoon pakken om Dolle Diva te filmen. “Mijn vader zei altijd: ‘Als dat gebeurt, zit je goed’.” Nadat hij de Dikke Dircks had opgezet, verlangde de horecaondernemer naar meer. Toen ’t Nonnetje ging sluiten, zag hij daar een mooie kans. Die heeft hij met beide handen aangenomen.

Inspiratie

Hoe kom je nou op zo’n extravagant interieur? Volgens Luc kwam de inspiratie voort uit een bezoek aan Londen. Hij vertelt dat hij daar met de familie naartoe ging voor een vakantie. De ondernemer stelt dat ze in Londen altijd voorlopen op het gebied van interieur en ontwerp. Daar heeft de ondernemer rondgelopen en genoteerd wat hem opviel. Zo is uiteindelijk het ontwerp tot stand gekomen.

In het restaurant kookt chef-kok Mark van Beugen. Hij staat ook in de Dikke Dircks achter de pannen. De gerechten hebben voornamelijk Aziatische invloeden, zoals black cod met miso, risotto met shiitake en er wordt ook sushi geserveerd. Daarvoor is een speciale sushimeester ingevlogen. Maar in de basis komt het in Dolle Diva neer op kleine gerechtjes en de chef noemt het meer een ‘fusion-keuken’.

Wow-factor

Natuurlijk kunnen gasten hier ook een drankje drinken. Maar een gewoon biertje of spa rood zul je niet op de kaart vinden. Op de kaart vind je dranken zoals cocktails en mixdranken. Geen Hertog Jan maar een Red Panther Pornstar of een Pink Diva. Volgens Luc is Amersfoort klaar voor een zaak als Dolle Diva. “We zijn een stad van 160.000 inwoners. Op dit moment vluchten Amersfoorters de stad uit als ze wat willen beleven. Wij willen hier een wow-factor creëren.”

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.