Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten
Ze hebben het al een tijdje geleden ingevoerd, sinds januari van dit jaar. Restaurant Doyy in Eindhoven is sindsdien elk weekend gesloten. De eigenaar van het restaurant, Yavuz Yildirim, geeft aan dat hij daardoor binnen een maand al twee nieuwe collega’s had. Hij verwacht dat er meer zullen volgen, meldt de Ondernemer.

In restaurant Doyy aan de Hoogstraat in Eindhoven werkt Yavuz met een jong team. Die willen in het weekend natuurlijk graag op stap, waardoor hij moeite had om het rooster rond te krijgen. Zo begon hij met het sluiten van het weekend tijdens de weekenden. De ondernemer geeft aan dat zijn gasten gewoon blijven komen. “Die passen zich aan onze openingstijden aan”, zegt hij tegen de Ondernemer.

Hij verwacht dat er meer restaurants zullen zijn die zijn voorbeeld gaan volgen. Hij denkt dat je niet meer de baas bent als eigenaar van een restaurant en dat uiteindelijk het personeel de gang van zaken bepaalt. Hij stelt dat horecamedewerkers waarschijnlijk wel zullen horen van de openingstijden in Doyy en verwacht dat zij hun bazen hetzelfde gaan vragen.

Evenement

Er zit nog een voordeel aan het sluiten in de weekenden, althans voor Doyy. Ze gaan een keer per maand open voor private dining. Dan wordt het restaurant afgehuurd door gasten die zelf bepalen moet hoeveel zij komen. Ze werken dus nog hoogstens een keer per maand in het weekend. Yavuz geeft aan dat zij laatst op een zaterdag een walking dinner hebben opgezet bij iemand thuis. Hij stelt dat dit alleen mogelijk is omdat zij in het weekend gesloten zijn.

Voorheen was het restaurant open van dinsdag tot en met zaterdag. Nu van maandag tot en met vrijdag. Er wordt ook een dienst meer gedraaid. Maar  daar hebben de werknemers geen probleem mee. Zij vinden het volgens Yavuz erg prettig om de weekenden vrij te hebben. Die hoeven nu niet telkens elk feestje af te zeggen.

Vol restaurant

Ondanks het feit dat het restaurant op zaterdag niet meer open is, mist Yavuz deze omzet niet. Hij geeft het voorbeeld van een man die een reservering wou maken voor een vrijdag. Die zat toen helemaal vol, net zoals de zaterdag. Toen besloot de man om op een woensdag te komen. Dat is het moraal van het verhaal volgens Yavuz. Mensen komen ook buiten het weekend als ze graag willen komen.

Yavuz zorgde er wel voor dat hij de nieuwe openingstijden goed had voorbereid. Zo waren er geen reserveringen die moesten worden verplaats en ze leggen de gasten uit waarom ze de keuze maken.

Door: Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.