Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten
Ze hebben het al een tijdje geleden ingevoerd, sinds januari van dit jaar. Restaurant Doyy in Eindhoven is sindsdien elk weekend gesloten. De eigenaar van het restaurant, Yavuz Yildirim, geeft aan dat hij daardoor binnen een maand al twee nieuwe collega’s had. Hij verwacht dat er meer zullen volgen, meldt de Ondernemer.

In restaurant Doyy aan de Hoogstraat in Eindhoven werkt Yavuz met een jong team. Die willen in het weekend natuurlijk graag op stap, waardoor hij moeite had om het rooster rond te krijgen. Zo begon hij met het sluiten van het weekend tijdens de weekenden. De ondernemer geeft aan dat zijn gasten gewoon blijven komen. “Die passen zich aan onze openingstijden aan”, zegt hij tegen de Ondernemer.

Hij verwacht dat er meer restaurants zullen zijn die zijn voorbeeld gaan volgen. Hij denkt dat je niet meer de baas bent als eigenaar van een restaurant en dat uiteindelijk het personeel de gang van zaken bepaalt. Hij stelt dat horecamedewerkers waarschijnlijk wel zullen horen van de openingstijden in Doyy en verwacht dat zij hun bazen hetzelfde gaan vragen.

Evenement

Er zit nog een voordeel aan het sluiten in de weekenden, althans voor Doyy. Ze gaan een keer per maand open voor private dining. Dan wordt het restaurant afgehuurd door gasten die zelf bepalen moet hoeveel zij komen. Ze werken dus nog hoogstens een keer per maand in het weekend. Yavuz geeft aan dat zij laatst op een zaterdag een walking dinner hebben opgezet bij iemand thuis. Hij stelt dat dit alleen mogelijk is omdat zij in het weekend gesloten zijn.

Voorheen was het restaurant open van dinsdag tot en met zaterdag. Nu van maandag tot en met vrijdag. Er wordt ook een dienst meer gedraaid. Maar  daar hebben de werknemers geen probleem mee. Zij vinden het volgens Yavuz erg prettig om de weekenden vrij te hebben. Die hoeven nu niet telkens elk feestje af te zeggen.

Vol restaurant

Ondanks het feit dat het restaurant op zaterdag niet meer open is, mist Yavuz deze omzet niet. Hij geeft het voorbeeld van een man die een reservering wou maken voor een vrijdag. Die zat toen helemaal vol, net zoals de zaterdag. Toen besloot de man om op een woensdag te komen. Dat is het moraal van het verhaal volgens Yavuz. Mensen komen ook buiten het weekend als ze graag willen komen.

Yavuz zorgde er wel voor dat hij de nieuwe openingstijden goed had voorbereid. Zo waren er geen reserveringen die moesten worden verplaats en ze leggen de gasten uit waarom ze de keuze maken.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.