Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Dit fine dining-restaurant is in het weekend gesloten
Ze hebben het al een tijdje geleden ingevoerd, sinds januari van dit jaar. Restaurant Doyy in Eindhoven is sindsdien elk weekend gesloten. De eigenaar van het restaurant, Yavuz Yildirim, geeft aan dat hij daardoor binnen een maand al twee nieuwe collega’s had. Hij verwacht dat er meer zullen volgen, meldt de Ondernemer.

In restaurant Doyy aan de Hoogstraat in Eindhoven werkt Yavuz met een jong team. Die willen in het weekend natuurlijk graag op stap, waardoor hij moeite had om het rooster rond te krijgen. Zo begon hij met het sluiten van het weekend tijdens de weekenden. De ondernemer geeft aan dat zijn gasten gewoon blijven komen. “Die passen zich aan onze openingstijden aan”, zegt hij tegen de Ondernemer.

Hij verwacht dat er meer restaurants zullen zijn die zijn voorbeeld gaan volgen. Hij denkt dat je niet meer de baas bent als eigenaar van een restaurant en dat uiteindelijk het personeel de gang van zaken bepaalt. Hij stelt dat horecamedewerkers waarschijnlijk wel zullen horen van de openingstijden in Doyy en verwacht dat zij hun bazen hetzelfde gaan vragen.

Evenement

Er zit nog een voordeel aan het sluiten in de weekenden, althans voor Doyy. Ze gaan een keer per maand open voor private dining. Dan wordt het restaurant afgehuurd door gasten die zelf bepalen moet hoeveel zij komen. Ze werken dus nog hoogstens een keer per maand in het weekend. Yavuz geeft aan dat zij laatst op een zaterdag een walking dinner hebben opgezet bij iemand thuis. Hij stelt dat dit alleen mogelijk is omdat zij in het weekend gesloten zijn.

Voorheen was het restaurant open van dinsdag tot en met zaterdag. Nu van maandag tot en met vrijdag. Er wordt ook een dienst meer gedraaid. Maar  daar hebben de werknemers geen probleem mee. Zij vinden het volgens Yavuz erg prettig om de weekenden vrij te hebben. Die hoeven nu niet telkens elk feestje af te zeggen.

Vol restaurant

Ondanks het feit dat het restaurant op zaterdag niet meer open is, mist Yavuz deze omzet niet. Hij geeft het voorbeeld van een man die een reservering wou maken voor een vrijdag. Die zat toen helemaal vol, net zoals de zaterdag. Toen besloot de man om op een woensdag te komen. Dat is het moraal van het verhaal volgens Yavuz. Mensen komen ook buiten het weekend als ze graag willen komen.

Yavuz zorgde er wel voor dat hij de nieuwe openingstijden goed had voorbereid. Zo waren er geen reserveringen die moesten worden verplaats en ze leggen de gasten uit waarom ze de keuze maken.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.