Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard
In het voormalige themapark De Westlandse Druif in Monster gaan aankomende woensdag de deuren open van het restaurant in The Vineyard open. Vorig jaar in november kon Westland al even kennismaken met het nieuwe restaurant, tijdens het Proef & Zie evenement. Mensen van Adore Dagbesteding gaan hier meehelpen in de bediening, meldt het AD.

Rick Vermeer van The Vineyard is al sinds oktober 2021 druk met de verbouwing van het paviljoen in het voormalige themapark. Hij wil invulling geven aan vier bouwstenen: samen eten, samen groeien, samen spelen en samen werken. Woensdag gaat het restaurant open, van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Gasten kunnen hier terecht voor een lunch of borrel, en kunnen ook een drankje doen aan de bar.

Westlandse ingrediënten

In de keuken van het restaurant wordt het liefst gekookt met Westlandse producten. The Vineyard heeft een samenwerking met zorgbakkerij Het Blauwe Hek en met lokale kwekers. Daarnaast is er dus de samenwerking met Adore Dagbesteding. Daar worden mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking begeleid. Zij kunnen aan de slag in de bediening van het restaurant. Daarnaast hebben zij ook vast personeel in dienst.

Druiven

De vrijwilligers van de druiventeelt zijn weer begonnen met het nieuwe teeltseizoen. De zeven druivenserres in het voormalige themapark worden weer in stelling gebracht om het komende seizoen de druivensoorten Frankethaler, Muskaat en Alicante druiven te verbouwen.

Stichting The Vineyard

De ondernemers die het voormalige themapark hebben gekocht zijn van Stichting The Vineyard, een groep christelijke ondernemers. Zij hebben naast het themapark allemaal een eigen kerk, dus worden er geen kerkdiensten gehouden in The Vineyard. Wel is het restaurant daarom op zondag gesloten.

Eén van de initiatiefnemers is Johan van Antwerpen. Hij groeide op in Monster en heeft het themapark vroeger gebouwd zien worden. Toen had hij er niet zo veel mee, tot Van Antwerpen hoorde dat het te koop kwam te staan.

Ontmoeting

Sindsdien heeft de druiventuin de gedachtes van de ondernemer niet meer losgelaten. Er ontstond onder het motto van verbinding een plan voor horeca, evenementen, vergaderzalen en flexplekken. De Stichting Vastgoed De Westlandse Druif koos uiteindelijk voor het maatschappelijke concept van The Vineyard.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.