Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard
In het voormalige themapark De Westlandse Druif in Monster gaan aankomende woensdag de deuren open van het restaurant in The Vineyard open. Vorig jaar in november kon Westland al even kennismaken met het nieuwe restaurant, tijdens het Proef & Zie evenement. Mensen van Adore Dagbesteding gaan hier meehelpen in de bediening, meldt het AD.

Rick Vermeer van The Vineyard is al sinds oktober 2021 druk met de verbouwing van het paviljoen in het voormalige themapark. Hij wil invulling geven aan vier bouwstenen: samen eten, samen groeien, samen spelen en samen werken. Woensdag gaat het restaurant open, van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Gasten kunnen hier terecht voor een lunch of borrel, en kunnen ook een drankje doen aan de bar.

Westlandse ingrediënten

In de keuken van het restaurant wordt het liefst gekookt met Westlandse producten. The Vineyard heeft een samenwerking met zorgbakkerij Het Blauwe Hek en met lokale kwekers. Daarnaast is er dus de samenwerking met Adore Dagbesteding. Daar worden mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking begeleid. Zij kunnen aan de slag in de bediening van het restaurant. Daarnaast hebben zij ook vast personeel in dienst.

Druiven

De vrijwilligers van de druiventeelt zijn weer begonnen met het nieuwe teeltseizoen. De zeven druivenserres in het voormalige themapark worden weer in stelling gebracht om het komende seizoen de druivensoorten Frankethaler, Muskaat en Alicante druiven te verbouwen.

Stichting The Vineyard

De ondernemers die het voormalige themapark hebben gekocht zijn van Stichting The Vineyard, een groep christelijke ondernemers. Zij hebben naast het themapark allemaal een eigen kerk, dus worden er geen kerkdiensten gehouden in The Vineyard. Wel is het restaurant daarom op zondag gesloten.

Eén van de initiatiefnemers is Johan van Antwerpen. Hij groeide op in Monster en heeft het themapark vroeger gebouwd zien worden. Toen had hij er niet zo veel mee, tot Van Antwerpen hoorde dat het te koop kwam te staan.

Ontmoeting

Sindsdien heeft de druiventuin de gedachtes van de ondernemer niet meer losgelaten. Er ontstond onder het motto van verbinding een plan voor horeca, evenementen, vergaderzalen en flexplekken. De Stichting Vastgoed De Westlandse Druif koos uiteindelijk voor het maatschappelijke concept van The Vineyard.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.