Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Deelnemers van dagbesteding aan de slag bij restaurant van The Vineyard
In het voormalige themapark De Westlandse Druif in Monster gaan aankomende woensdag de deuren open van het restaurant in The Vineyard open. Vorig jaar in november kon Westland al even kennismaken met het nieuwe restaurant, tijdens het Proef & Zie evenement. Mensen van Adore Dagbesteding gaan hier meehelpen in de bediening, meldt het AD.

Rick Vermeer van The Vineyard is al sinds oktober 2021 druk met de verbouwing van het paviljoen in het voormalige themapark. Hij wil invulling geven aan vier bouwstenen: samen eten, samen groeien, samen spelen en samen werken. Woensdag gaat het restaurant open, van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Gasten kunnen hier terecht voor een lunch of borrel, en kunnen ook een drankje doen aan de bar.

Westlandse ingrediënten

In de keuken van het restaurant wordt het liefst gekookt met Westlandse producten. The Vineyard heeft een samenwerking met zorgbakkerij Het Blauwe Hek en met lokale kwekers. Daarnaast is er dus de samenwerking met Adore Dagbesteding. Daar worden mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking begeleid. Zij kunnen aan de slag in de bediening van het restaurant. Daarnaast hebben zij ook vast personeel in dienst.

Druiven

De vrijwilligers van de druiventeelt zijn weer begonnen met het nieuwe teeltseizoen. De zeven druivenserres in het voormalige themapark worden weer in stelling gebracht om het komende seizoen de druivensoorten Frankethaler, Muskaat en Alicante druiven te verbouwen.

Stichting The Vineyard

De ondernemers die het voormalige themapark hebben gekocht zijn van Stichting The Vineyard, een groep christelijke ondernemers. Zij hebben naast het themapark allemaal een eigen kerk, dus worden er geen kerkdiensten gehouden in The Vineyard. Wel is het restaurant daarom op zondag gesloten.

Eén van de initiatiefnemers is Johan van Antwerpen. Hij groeide op in Monster en heeft het themapark vroeger gebouwd zien worden. Toen had hij er niet zo veel mee, tot Van Antwerpen hoorde dat het te koop kwam te staan.

Ontmoeting

Sindsdien heeft de druiventuin de gedachtes van de ondernemer niet meer losgelaten. Er ontstond onder het motto van verbinding een plan voor horeca, evenementen, vergaderzalen en flexplekken. De Stichting Vastgoed De Westlandse Druif koos uiteindelijk voor het maatschappelijke concept van The Vineyard.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.