Voormalig chef van De Kas opent Fuku Ramen in Amsterdam
Toen tijdens de coronapandemie de Poolse chef Jakub Karczewski van De Kas in Amsterdam begon met het serveren van afhaalmaaltijden, groeide zijn populariteit. Daarom hoefde hij dus niet lang na te denken om een eigen restaurant te openen. En hij wist precies waar hij deze moest openen, meldt het Parool.
Zo opende het nieuwe restaurant van Jakub in de buurt van De Kas, aan de Ingogostraat. In het nieuwe restaurant, Fuku Ramen, is het concept duidelijk. Gasten kunnen hier van donderdag tot en met zondag komen voor een chef’s menu van vijf gangen.
Het hoofdgerecht bestaat uit eigengemaakte ramennoedels. De vrouw van Jakub, Aleksandra, geeft aan dat de doelgroep van het restaurant ‘young professionals’ zijn, die vaak tussen de dertig en veertig jaar oud zijn. Aleksandra stelt echter dat zij het restaurant voor iedereen toegankelijk willen maken en serveren daarom ook ramen tijdens de lunch, voor 22 euro.
Omgeving voor opkomende chefs
Daarnaast wil het stel hun restaurant inzetten als een omgeving voor opkomende chefs zonder eigen restaurant. Die kunnen dan bij Fuku Ramen aan het werk. “Iemand heeft ons ooit deze kans gegeven en wij willen graag iets terugdoen voor de getalenteerde chefs van nu”, aldus Jakub.
Door: Nationale Horecagids