Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Landelijke hittegolf een feit, warmte houdt aan

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

(Novum) - Nederland verkeert officieel in een hittegolf. Dat meldt weeronline.nl. Rond het middaguur steeg het kwik in De Bilt tot boven de 25 graden. De laatste vijf dagen bereikte de temperatuur ook al steeds die zomerse waarde. Op drie van die vijf dagen was met meer dan 30 graden tropisch warm. De hittegolf houdt naar verwachting aan tot het weekeinde.

Om te kunnen spreken van een officiële hittegolf was donderdag een laatste zomerse dag nodig. Later donderdagmiddag stijgt de temperatuur vermoedelijk nog door tot zo'n 28 of 29 graden. Rond 10.00 uur werd overigens al de eerste lokale hittegolf neergezet. In het Limburgse Arcen werd het donderdag als eerste zomers warm.

De hittegolf is de eerste in zeven jaar. Volgens meteorologen van Weeronline is het redelijk uniek dat we zo lang moesten wachten. Gemiddeld komt een hittegolf eens in de drie jaar voor, hoewel tussen 1950 en 1975 liefst 25 jaar moest worden gewacht. In 1975 werd vervolgens wel meteen de langste hittegolf in Nederland geregistreerd. Destijds was het achttien dagen achtereen heet.

De huidige hittegolf houdt stand tot zondag, denkt weeronline.nl. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag komt de temperatuur naar verwachting uit op 27 of 28 graden. De hittegolf heeft dan acht dagen geduurd. Overigens betekent dat niet dat het tot zondag alleen maar mooi weer blijft. De kans op zware regen- en onweersbuien blijft aanwezig.

Het weerbureau houdt overigens een slag om de arm. "Misschien kan maandag en ook zelfs dinsdag nog aan de hittegolf worden toegevoegd", zegt een woordvoerder in een reactie. Op de langere termijn lijkt de zomer verder stand te houden. Zo begint augustus mogelijk met tropische temperaturen.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.