Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterverlies Pure C: 'Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sterverlies Pure C: “Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C” / "Syrco Bakker - Zealand oyster, dune grass, foie gras" door loustejskal.com (CC BY 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse.
Maandag heeft Restaurant Pure C uit Cadzand te maken gekregen met het nieuwe internationale beleid van de Michelin Gids. Op het moment dat een chef wisselt van restaurant, verliest de zaak ook direct zijn sterren. Dat is precies wat er gebeurde bij Pure C. Na de aankondiging van chef-kok Syrco Bakker dat hij een eigen restaurant gaat openen, verliest Pure C tijdens de Sterrenceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterrdam beide sterren. Op de website meldt het restaurant dat zij niet vrezen voor de toekomst van het restaurant en dat het niets te maken heeft met de kwaliteit. 

Dat maakt dat Pure C niet meer te vinden is in de Michelin Gids van 2023. De hernieuwde procedure maakt dat restaurants automatisch worden uitgeschreven als zij een nieuwe chef krijgen. Die mag het komende jaar bewijzen of hij of zij het waard is om ook een Ster te mogen ontvangen.

Opnieuw uitvinden

Sergio Herman (eigenaar Pure C): “Michelinsterren zullen in ons vak altijd belangrijk zijn en blijven, als ik zie hoeveel jong talent vandaag straalt op het podium kan ik alleen maar trots en blij zijn. Ik ken het gevoel nog goed, 1, 2 of 3 sterren zelfs. Het maakt je trots en geeft een team vleugels. Pure C opnieuw uitvinden is al meer dan een half jaar geleden begonnen toen Syrco zijn afscheid, na een fantastische samenwerking van 12 jaar, heeft aangekondigd. Vandaag is het voor ons en onze gasten wellicht onbegrijpelijk dat we ons opnieuw moeten presenteren. Maar ik durf oprecht te zeggen dat kwaliteit altijd zegeviert. Waar het eb is, komt altijd weer vloed.”

Verder geeft Herman aan dat hij met Jeffrey Laarberg als chef-kok, maître Gilo de Cooman en sommelier Tim Theuns geen seconde twijfelt aan de toekomst van Restaurant Pure C.

Afscheid Syrco

Aankomende zaterdag is het afscheid van Syrco. Deze week staat dan ook in het teken van een 4 hands-menu waarbij Syrco zijn Pure C klassiekers kookt en Herman samen met Jeffrey de nieuwe toekomstvisie van het restaurant laat proeven aan een select aantal vaste gasten.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.