Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterverlies Pure C: 'Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sterverlies Pure C: “Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C” / "Syrco Bakker - Zealand oyster, dune grass, foie gras" door loustejskal.com (CC BY 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse.
Maandag heeft Restaurant Pure C uit Cadzand te maken gekregen met het nieuwe internationale beleid van de Michelin Gids. Op het moment dat een chef wisselt van restaurant, verliest de zaak ook direct zijn sterren. Dat is precies wat er gebeurde bij Pure C. Na de aankondiging van chef-kok Syrco Bakker dat hij een eigen restaurant gaat openen, verliest Pure C tijdens de Sterrenceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterrdam beide sterren. Op de website meldt het restaurant dat zij niet vrezen voor de toekomst van het restaurant en dat het niets te maken heeft met de kwaliteit. 

Dat maakt dat Pure C niet meer te vinden is in de Michelin Gids van 2023. De hernieuwde procedure maakt dat restaurants automatisch worden uitgeschreven als zij een nieuwe chef krijgen. Die mag het komende jaar bewijzen of hij of zij het waard is om ook een Ster te mogen ontvangen.

Opnieuw uitvinden

Sergio Herman (eigenaar Pure C): “Michelinsterren zullen in ons vak altijd belangrijk zijn en blijven, als ik zie hoeveel jong talent vandaag straalt op het podium kan ik alleen maar trots en blij zijn. Ik ken het gevoel nog goed, 1, 2 of 3 sterren zelfs. Het maakt je trots en geeft een team vleugels. Pure C opnieuw uitvinden is al meer dan een half jaar geleden begonnen toen Syrco zijn afscheid, na een fantastische samenwerking van 12 jaar, heeft aangekondigd. Vandaag is het voor ons en onze gasten wellicht onbegrijpelijk dat we ons opnieuw moeten presenteren. Maar ik durf oprecht te zeggen dat kwaliteit altijd zegeviert. Waar het eb is, komt altijd weer vloed.”

Verder geeft Herman aan dat hij met Jeffrey Laarberg als chef-kok, maître Gilo de Cooman en sommelier Tim Theuns geen seconde twijfelt aan de toekomst van Restaurant Pure C.

Afscheid Syrco

Aankomende zaterdag is het afscheid van Syrco. Deze week staat dan ook in het teken van een 4 hands-menu waarbij Syrco zijn Pure C klassiekers kookt en Herman samen met Jeffrey de nieuwe toekomstvisie van het restaurant laat proeven aan een select aantal vaste gasten.

Door: Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.