Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sterverlies Pure C: 'Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Sterverlies Pure C: “Geen seconde twijfel over toekomst van Pure C” / "Syrco Bakker - Zealand oyster, dune grass, foie gras" door loustejskal.com (CC BY 2.0) https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/?ref=openverse.
Maandag heeft Restaurant Pure C uit Cadzand te maken gekregen met het nieuwe internationale beleid van de Michelin Gids. Op het moment dat een chef wisselt van restaurant, verliest de zaak ook direct zijn sterren. Dat is precies wat er gebeurde bij Pure C. Na de aankondiging van chef-kok Syrco Bakker dat hij een eigen restaurant gaat openen, verliest Pure C tijdens de Sterrenceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterrdam beide sterren. Op de website meldt het restaurant dat zij niet vrezen voor de toekomst van het restaurant en dat het niets te maken heeft met de kwaliteit. 

Dat maakt dat Pure C niet meer te vinden is in de Michelin Gids van 2023. De hernieuwde procedure maakt dat restaurants automatisch worden uitgeschreven als zij een nieuwe chef krijgen. Die mag het komende jaar bewijzen of hij of zij het waard is om ook een Ster te mogen ontvangen.

Opnieuw uitvinden

Sergio Herman (eigenaar Pure C): “Michelinsterren zullen in ons vak altijd belangrijk zijn en blijven, als ik zie hoeveel jong talent vandaag straalt op het podium kan ik alleen maar trots en blij zijn. Ik ken het gevoel nog goed, 1, 2 of 3 sterren zelfs. Het maakt je trots en geeft een team vleugels. Pure C opnieuw uitvinden is al meer dan een half jaar geleden begonnen toen Syrco zijn afscheid, na een fantastische samenwerking van 12 jaar, heeft aangekondigd. Vandaag is het voor ons en onze gasten wellicht onbegrijpelijk dat we ons opnieuw moeten presenteren. Maar ik durf oprecht te zeggen dat kwaliteit altijd zegeviert. Waar het eb is, komt altijd weer vloed.”

Verder geeft Herman aan dat hij met Jeffrey Laarberg als chef-kok, maître Gilo de Cooman en sommelier Tim Theuns geen seconde twijfelt aan de toekomst van Restaurant Pure C.

Afscheid Syrco

Aankomende zaterdag is het afscheid van Syrco. Deze week staat dan ook in het teken van een 4 hands-menu waarbij Syrco zijn Pure C klassiekers kookt en Herman samen met Jeffrey de nieuwe toekomstvisie van het restaurant laat proeven aan een select aantal vaste gasten.

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.