Gasten helpen kippen slachten in restaurant Upstick
20 april 2023 om 12:41
< 1 min lezen

Gasten helpen kippen slachten in restaurant Upstick

Bestel je in restaurant Upstick kip, dan moet je deze zelf slachten. Kok Wanders Alblas heeft dit enigszins confronterende concept bedacht om gasten bewust te maken van hun vleesconsumptie. Na de slacht kan de kip namelijk nog een minuut lang naspartelen. Dit meldt de Gelderlander. 

Het concept gaat op 5 mei van start. Gasten houden zelf hun kip vast, helpen bij de slacht en plukken de veren van het beestje. Volgens Alblas ontdekken gasten bij het plukken de kip zoals die in de supermarkt ligt. ‘Je hebt een levend dier vastgehouden en opeens is het een stuk vlees.” Hij stelt dat het eigenlijk niet meer houdbaar is om ieder jaar 500 miljoen kippen te slachten in Nederland. En daarom wil hij op deze manier de discussie aangaan of vleesgebruik in Nederland.

NVWA

Voorgerechten in Upstick zijn gemaakt van ingredienten die kippen graag eten, waaronder insecten. Blijft er iets over, dan krijgen de levende kippen bij het restaurant dat opgediend. Het hoofd van de kip mogen gasten er volgens de wet niet vanaf snijden, maar de overige activiteiten zijn volgens een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wel toegestaan.

Upstick in Schaarsbergen is geopend van 5 mei tot 30 juni.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    Gisteren om 10:38
    • Restaurant

    Vapiano sluit alle Nederlandse restaurants na faillissement

    27 oktober 2025 om 15:23

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland