Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Studenten.nl: horeca niet langer populairste baan onder studenten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Studenten.nl: horeca niet langer populairste baan onder studenten
Studenten die op zoek zijn naar een baan kijken niet meer het vaakst naar een job in de horeca. Studenten.nl deed onlangs een onderzoek naar de meest populaire baan onder studenten. Studenten.nl is een platform dat werkzoekende studenten koppelt aan werkgevers. Bijna twee derde van de studenten ziet een baan in de klantenservice wel zitten, meldt Studenten.nl.

Een mogelijk oorzaak voor deze verschuiving is de flexibiliteit in de uren als klantenservicemedewerker. Daarnaast kan het relatief hoge salaris ook een aanjager zijn voor studenten om in deze sector een baan te zoeken. Toch heeft meer dan de helft van de studenten liever een baan waar zij het naar hun zin hebben dan een baan waarmee zij meer geld verdienen.

Leuke baan meer gewild dan hoog salaris

Tijdens de coronapandemie is de populariteit van een horecabaantje verschoven naar callcenterwerk, stelt Patrick Werkman van Studenten.nl. “In eerste instantie natuurlijk noodgedwongen, doordat horecazaken eenvoudigweg moesten sluiten. Veel studenten gingen aan de slag als bron- en contactonderzoeker bij de GGD. Een groot deel daarvan is ook na deze periode dit werk blijven doen”, aldus Werkman.

Een baan in de horeca betaalt vergeleken met een callcenterbaan minder goed. Het gaat volgens Werkman om een flink verschil: 10 tot veertien euro per uur in callcenter tegenover 7 euro per uur in de horeca. De bestbetaalde baan is overigens bijles geven. Daar ligt het uurloon vaak op ongeveer 20 euro.

Acht tot zestien uur per week

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel uur studenten per week willen werken. Voor het gros, bijna zes op de tien, is een werkweek van acht tot zestien uur optimaal. Een ruime 8 procent wil meer dan 24 uur per week werken en een kleine twintig procent stelt twintig uur als maximum.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe