Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam
Ondernemer Benjamin van Roekel heeft zijn eigen restaurant geopend aan het Marie Heinekenplein in de Pijp: La Nostra Gigi. In het restaurant hanteert Van Roekel een shared diningconcept met Italiaanse gerechten. Ook kunnen gasten aan de bar of op de lounge plaatsnemen voor een drankje met hapjes. Will Erens van Too Many Agencies heeft het kleurrijke uiterlijk van het restaurant gerealiseerd in samenwerking met Goesten & Goesten. Dat meldt Entree Magazine.

Van Roekel geeft aan dat hij graag een duidelijk concept wil neerzetten waarin gasten zich thuis voelen. Hij wil een plek creëren waar men ‘elke dag van de week terechtkunnen voor een gezellige ervaring’. Benjamin werkt inmiddels al acht jaar in de horeca en heeft met succes verschillende restaurants in binnen- en buitenland gerund. De ondernemer werkt sinds 2020 in Amsterdam en gaat daar nu ook zijn eigen restaurantconcept openen.

Interieur

Interieurontwerper Will Erens is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnenkant van het restaurant. De ontwerper heeft met een ‘eclectisch Italiaanse seventies dolce vita’-ontwerp geprobeerd het Italiaanse karakter van het restaurant extra te benadrukken. Hij koos voor een weelderig karakter met veel kleuren en een uitgesproken interieur.

Dit deed hij in samenwerking met Goesten & Goesten, een meubelbedrijf dat zich specialiseert in gebruikt en nieuw meubilair. De eigenaresse, Monique Goesten, geeft aan dat zij een combinatie van nieuwe en gebruikte meubels gebruiken. De granieten tafelbladen zijn bijvoorbeeld hergebruikt, net zoals de chesterfieldbank van zes meter lang. Goesten zegt dat het terras wel helemaal nieuw is, evenals de barkrukken en verschillende andere meubelstukken.

Livemuziek

Elke zondag kunnen de gasten van La Nostra Gigi genieten van livemuziek met wisselende artiesten. Door het jaar heen zullen er ook thema-avonden worden gehouden, zoals champagnefeesten in de zomer, enge events in de herfst en galafeesten in de winter.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.