Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam
Ondernemer Benjamin van Roekel heeft zijn eigen restaurant geopend aan het Marie Heinekenplein in de Pijp: La Nostra Gigi. In het restaurant hanteert Van Roekel een shared diningconcept met Italiaanse gerechten. Ook kunnen gasten aan de bar of op de lounge plaatsnemen voor een drankje met hapjes. Will Erens van Too Many Agencies heeft het kleurrijke uiterlijk van het restaurant gerealiseerd in samenwerking met Goesten & Goesten. Dat meldt Entree Magazine.

Van Roekel geeft aan dat hij graag een duidelijk concept wil neerzetten waarin gasten zich thuis voelen. Hij wil een plek creëren waar men ‘elke dag van de week terechtkunnen voor een gezellige ervaring’. Benjamin werkt inmiddels al acht jaar in de horeca en heeft met succes verschillende restaurants in binnen- en buitenland gerund. De ondernemer werkt sinds 2020 in Amsterdam en gaat daar nu ook zijn eigen restaurantconcept openen.

Interieur

Interieurontwerper Will Erens is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnenkant van het restaurant. De ontwerper heeft met een ‘eclectisch Italiaanse seventies dolce vita’-ontwerp geprobeerd het Italiaanse karakter van het restaurant extra te benadrukken. Hij koos voor een weelderig karakter met veel kleuren en een uitgesproken interieur.

Dit deed hij in samenwerking met Goesten & Goesten, een meubelbedrijf dat zich specialiseert in gebruikt en nieuw meubilair. De eigenaresse, Monique Goesten, geeft aan dat zij een combinatie van nieuwe en gebruikte meubels gebruiken. De granieten tafelbladen zijn bijvoorbeeld hergebruikt, net zoals de chesterfieldbank van zes meter lang. Goesten zegt dat het terras wel helemaal nieuw is, evenals de barkrukken en verschillende andere meubelstukken.

Livemuziek

Elke zondag kunnen de gasten van La Nostra Gigi genieten van livemuziek met wisselende artiesten. Door het jaar heen zullen er ook thema-avonden worden gehouden, zoals champagnefeesten in de zomer, enge events in de herfst en galafeesten in de winter.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.