Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam
Ondernemer Benjamin van Roekel heeft zijn eigen restaurant geopend aan het Marie Heinekenplein in de Pijp: La Nostra Gigi. In het restaurant hanteert Van Roekel een shared diningconcept met Italiaanse gerechten. Ook kunnen gasten aan de bar of op de lounge plaatsnemen voor een drankje met hapjes. Will Erens van Too Many Agencies heeft het kleurrijke uiterlijk van het restaurant gerealiseerd in samenwerking met Goesten & Goesten. Dat meldt Entree Magazine.

Van Roekel geeft aan dat hij graag een duidelijk concept wil neerzetten waarin gasten zich thuis voelen. Hij wil een plek creëren waar men ‘elke dag van de week terechtkunnen voor een gezellige ervaring’. Benjamin werkt inmiddels al acht jaar in de horeca en heeft met succes verschillende restaurants in binnen- en buitenland gerund. De ondernemer werkt sinds 2020 in Amsterdam en gaat daar nu ook zijn eigen restaurantconcept openen.

Interieur

Interieurontwerper Will Erens is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnenkant van het restaurant. De ontwerper heeft met een ‘eclectisch Italiaanse seventies dolce vita’-ontwerp geprobeerd het Italiaanse karakter van het restaurant extra te benadrukken. Hij koos voor een weelderig karakter met veel kleuren en een uitgesproken interieur.

Dit deed hij in samenwerking met Goesten & Goesten, een meubelbedrijf dat zich specialiseert in gebruikt en nieuw meubilair. De eigenaresse, Monique Goesten, geeft aan dat zij een combinatie van nieuwe en gebruikte meubels gebruiken. De granieten tafelbladen zijn bijvoorbeeld hergebruikt, net zoals de chesterfieldbank van zes meter lang. Goesten zegt dat het terras wel helemaal nieuw is, evenals de barkrukken en verschillende andere meubelstukken.

Livemuziek

Elke zondag kunnen de gasten van La Nostra Gigi genieten van livemuziek met wisselende artiesten. Door het jaar heen zullen er ook thema-avonden worden gehouden, zoals champagnefeesten in de zomer, enge events in de herfst en galafeesten in de winter.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:21)

Verrassende verleiding: het gebruik van groentes in desserts

Groenten zijn een onmisbaar element van een gezond voedingspatroon. Met zijn allen zijn we een stuk minder groenten gaan eten. Terwijl het Voedingscentrum een dagelijkse hoeveelheid van minstens 250 gram groente per dag aanraadt, eten wij in Nederland ongeveer 165 gram per dag. Eigenlijk zouden we simpelweg meer plantaardig voedsel moeten eten. Wist je dat ze ook een geweldige toevoeging kunnen zijn in desserts? Hoewel groenten vaak geassocieerd worden met hartige gerechten, bieden ze een onverwachte en smakelijke twist aan zoete lekkernijen. Van worteltaart tot bruinebonenijs, er zijn talloze mogelijkheden om akkervruchten te verwerken in desserts. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van groentedesserts en hoe die jouw smaakpapillen verwennen.

09 juni '23 (10:49)

Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

09 juni '23 ( 9:14)

Grote brand legt Bredaas restaurant in de as

Donderdagmiddag is een brand uitgebroken op het dak van restaurant Klein Java aan de Speelhuislaan in Breda. Bij de brand kwam veel rook vrij die voor overlast zorgde in het centrum van de stad. Rond 16.10 meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, wel kostte het nablussen enige tijd. Dat meldt Omroep Brabant.

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.