Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Restaurant Sukerieje heropent in Zwolle

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Restaurant Sukerieje heropent in Zwolle / Foto: De Sukerieje
In februari liet restaurant Sukerieje uit Dalfsen weten dat zij gingen verhuizen naar Zwolle. Op 17 maart heropende het restaurant aan het Rodetorenplein in Zwolle. Chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof namen niet alleen de naam mee naar Zwolle, maar namen ook de exploitatie over van Sukerieje.

Martijn Kuik is sinds 2018 de chef van Sukerieje. Hij is blij en dankbaar dat hij en mede-eigenaar Yannick Roodhof kregen om de exploitatie over te nemen. Martijn: “Yannick heeft destijds de eerste twee jaar als souschef restaurant Sukade opgebouwd en is nu alweer geruime tijd werkzaam bij Sukerieje. We zien de kans die we kregen om de zaak zelf te runnen als een waardering voor onze inzet.”

Yannick heeft tijdens en na zijn koksopleiding aan de Cas Spijkers Academie onder meer gewerkt bij restaurant De Lindehof gewerkt en bij Niven in Rijswijk. Yannick: “Behalve de locatie verandert er voor de vaste gasten weinig. Net als in Dalfsen staat ambacht, kwaliteit en koken met de seizoenen voorop. We koken creatief, met veel aandacht voor het Nederlandse product en met liefde voor groente. Ook nemen we de naam Sukerieje mee naar Zwolle, omdat dit inmiddels een gevestigde naam is geworden, die staat voor goed eten, kwaliteit en verfijndheid.”

Keuken en chef’s table

De muren en het plafond werden in lichte kleuren geverfd, met als resultaat een fris en licht restaurant met een warme, intieme sfeer. Historische elementen als het balkenplafond en een opengewerkte stenen muur contrasteren mooi met de zachte stoffen van de stoelen en de houtkleurige  tafels. Bij de open keuken – waar met inductie wordt gekookt – staat een chef’s table van maximaal acht personen.

Martijn Kuik: “Voordeel van deze keuken is dat we als koks meer contact hebben met onze gasten dan we in Dalfsen hadden. Ze zien ons niet alleen aan het werk, maar we komen ook regelmatig aan tafel om gerechten uit te serveren en toe te lichten. We zijn nu een maand open en de reacties zijn super positief. Er is een mooie mix van gasten die we al uit Dalfsen kennen en nieuwe gasten. De keuze om naar Zwolle te gaan blijkt een schot in de roos en hebben we veel vertrouwen in de toekomst.”

Door: Nationale Horecagids

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.