Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chef Edwin Vinke gaat samen met zijn zoon koken in de Kromme Watergang

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Chef Edwin Vinke gaat samen met zijn zoon koken in de Kromme Watergang
Het gebouw waar voorheen een kleuterschool in Hoofdplaat zat is volledig eigenhandig verbouwd tot restaurant. Daar zit nu Restaurant De Kromme Watergang van sterrenchef Edwin Vinke. De afgelopen vijf jaar is de chef druk bezig geweest om zijn zoon, Tom Vinke, op te leiden tot volwaardig compagnon. Daarvoor heeft Tom al ruime ervaring opgedaan bij topzaken zoals Parkheuvel (2 sterren), De Groene Lantaarn (2 sterren) en in het buitenland bij The House in Cliff House Hotel (1 ster). Nu gaan vader en zoon samen achter de pannen staan in De Kromme Watergang, meldt Lekker.

Edwin en zijn vrouw Blanche denken nog niet aan stoppen, maar wel aan de toekomst. Zij willen graag dat het restaurant dat zij hebben neergezet in de familie blijft en doorgaat met bestaan nadat zij er mee stoppen. “Wat is er dan mooier wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire DNA heeft en de ambitie uitspreekt het restaurant over te willen nemen?”

Zodoende is Tom de afgelopen vijf jaar klaargestoomd om volwaardig mee te draaien als mede-eigenaar en chef. Hij zal in de toekomst ook ondersteuning krijgen, maar op de lange termijn wil hij het natuurlijk zelfstandig doen, stelt Edwin. Hiermee is volgens hem de toekomst van De Kromme Watergang gewaarborgd.

Samen in de keuken

De komende jaren gaan Tom en Edwin samen in de keuken van het restaurant staan. Tom krijgt de leiding over het keukenpersoneel en Edwin en hij gaan samen gerechten ontwikkelen.

Tom noemt het ‘magisch’ om dit samen met zijn vader te kunnen doen. Hij geeft aan dat zijn vader hem altijd in deze wereld heeft meegenomen en dat hij daardoor zijn liefde voor de Zeeuwse regionale producten heeft gevonden.

Ter viering is er de komende tijd een jubileummenu te krijgen in het restaurant. Deze staat volledig in het teken van het samenbrengen van de ervaring en creativiteit van vader en zoon in één menu.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.