Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Chef Edwin Vinke gaat samen met zijn zoon koken in de Kromme Watergang

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Chef Edwin Vinke gaat samen met zijn zoon koken in de Kromme Watergang
Het gebouw waar voorheen een kleuterschool in Hoofdplaat zat is volledig eigenhandig verbouwd tot restaurant. Daar zit nu Restaurant De Kromme Watergang van sterrenchef Edwin Vinke. De afgelopen vijf jaar is de chef druk bezig geweest om zijn zoon, Tom Vinke, op te leiden tot volwaardig compagnon. Daarvoor heeft Tom al ruime ervaring opgedaan bij topzaken zoals Parkheuvel (2 sterren), De Groene Lantaarn (2 sterren) en in het buitenland bij The House in Cliff House Hotel (1 ster). Nu gaan vader en zoon samen achter de pannen staan in De Kromme Watergang, meldt Lekker.

Edwin en zijn vrouw Blanche denken nog niet aan stoppen, maar wel aan de toekomst. Zij willen graag dat het restaurant dat zij hebben neergezet in de familie blijft en doorgaat met bestaan nadat zij er mee stoppen. “Wat is er dan mooier wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire DNA heeft en de ambitie uitspreekt het restaurant over te willen nemen?”

Zodoende is Tom de afgelopen vijf jaar klaargestoomd om volwaardig mee te draaien als mede-eigenaar en chef. Hij zal in de toekomst ook ondersteuning krijgen, maar op de lange termijn wil hij het natuurlijk zelfstandig doen, stelt Edwin. Hiermee is volgens hem de toekomst van De Kromme Watergang gewaarborgd.

Samen in de keuken

De komende jaren gaan Tom en Edwin samen in de keuken van het restaurant staan. Tom krijgt de leiding over het keukenpersoneel en Edwin en hij gaan samen gerechten ontwikkelen.

Tom noemt het ‘magisch’ om dit samen met zijn vader te kunnen doen. Hij geeft aan dat zijn vader hem altijd in deze wereld heeft meegenomen en dat hij daardoor zijn liefde voor de Zeeuwse regionale producten heeft gevonden.

Ter viering is er de komende tijd een jubileummenu te krijgen in het restaurant. Deze staat volledig in het teken van het samenbrengen van de ervaring en creativiteit van vader en zoon in één menu.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.