Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Driesterrenrestaurant Oud Sluis sluit deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km

(Novum) - Het driesterrenrestaurant Oud Sluis van topkok Sergio Herman gaat aan het einde van het jaar sluiten. Herman zit bij het restaurant in het Zeeuwse Sluis 'letterlijk en figuurlijk' aan zijn plafond, zegt hij in een interview op de website van het restaurant.

 

Herman geeft aan het gevoel te hebben op zijn piek te zitten. "Een hoger niveau dan dit kan ik met Oud Sluis niet bereiken. Het is nu tijd om af te sluiten en los te laten." De topkok zegt ernaar uit te kijken zich te richten op 'frisse, nieuwe projecten'.

Het restaurant sluit zijn deuren op 22 december. Herman heeft zijn personeel zondag op de hoogte gebracht. Een groot deel van hen kan worden ondergebracht bij de twee andere restaurants van de topkok, Pure C in Cadzand en La Chapelle in Antwerpen, dat in januari zijn deuren opent.

Wie nog een keer bij Oud Sluis wil eten, zal zich op een wachtlijst moeten zetten. Het restaurant zit tot het einde van het jaar zo goed als vol. Bij annuleringen krijgen wachtenden de mogelijkheid alsnog een tafel te reserveren.

Oud Sluis wordt vanwege de aangekondigde sluiting niet beoordeeld voor de Michelingids van 2014, die in november wordt gepresenteerd. Een woordvoerder van Michelin laat maandag weten het besluit van Herman te betreuren, maar hem te blijven volgen in alles wat hij doet.

Naast Oud Sluis telt Nederland nog een driesterrenrestaurant. Als er in november geen ander restaurant een derde ster krijgt dan is De Librije in Zwolle de enige met het maximale aantal sterren.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.