Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin stelt 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants voor uit de selectie van 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Michelin stelt 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants voor uit de selectie van 2023
Aan het einde van de maand is het zover: de Sterrenceremonie van de Michelin Gids. Op 24 april worden de nieuwe sterren uitgedeeld, maar vandaag licht de restaurantgids alvast acht nieuwe Bib Gourmand restaurants toe. De volledige selectie zal ook op tijdens de Sterrenceremonie onthuld worden, meldt Michelin.

Restaurants met een Bib Gourmand-erkenning staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle kookstijlen komen hiervoor in aanmerking, zolang generositeit en rijke smaken in het DNA van het restaurant vervat zitten.

De selectiedirecteur van Michelin Benelux, Werner Loens, zegt: “Het inspectieteam en ikzelf beseffen maar al te goed dat het een uitdaging is om vandaag, anno 2023, een restaurant te runnen dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is dan ook met grote tevredenheid dat ik vaststel dat onze Bib Gourmand selectie nog steeds indrukwekkend is. Naast de acht nieuwkomers, zijn er ruim honderd restaurants die ze bekroning opnieuw hebben verdiend. De Bib Gourmand beantwoordt vandaag meer dan ooit aan de verwachtingen van de moderne gast.”

Diversiteit

De diversiteit van de Bib Gourmand is ook dit jaar weer opvallend volgens Michelin. Zo valt onder andere De Rotonde uit Rotterdam onder de nieuwkomers, waar ‘de duurzame visie van de chefs wordt vertaald naar borden vol creativiteit en verrassingen’. Daarnaast is Senang uit Zwolle ook meegenomen in de selectie. Zij worden geprezen om hun smaken uit het Nabije, Midden en Verre Oosten. Ook Lazuur viel op bij Michelin, met hun Franse gerechten en Portugese invloeden.

De Franse keuken wordt verder gerepresenteerd bij de Bib Gourmand restaurants door Wils Bakery Café in Amsterdam of met de tarte tartin van Bistro Regent in Nijmegen. Anderen gaan creatief aan de slag, zoals De Voorburcht in Hattem of Poortman in Veeningen. Bij HAVN in Hoorn wordt ervoor gekozen om invloeden van over de hele wereld samen te brengen op het bord.

24 april

De volledige selectie van Bib Gourmand restaurants in Nederland wordt op 24 april bekendgemaakt tijdens de Sterrenceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daar zullen ook de nieuwe sterren worden uitgedeeld net zoals de Michelin Awards. De uitreiking is live te volgen via de sociale netwerken van de Michelin Gids.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.