Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin stelt 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants voor uit de selectie van 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Michelin stelt 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants voor uit de selectie van 2023
Aan het einde van de maand is het zover: de Sterrenceremonie van de Michelin Gids. Op 24 april worden de nieuwe sterren uitgedeeld, maar vandaag licht de restaurantgids alvast acht nieuwe Bib Gourmand restaurants toe. De volledige selectie zal ook op tijdens de Sterrenceremonie onthuld worden, meldt Michelin.

Restaurants met een Bib Gourmand-erkenning staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle kookstijlen komen hiervoor in aanmerking, zolang generositeit en rijke smaken in het DNA van het restaurant vervat zitten.

De selectiedirecteur van Michelin Benelux, Werner Loens, zegt: “Het inspectieteam en ikzelf beseffen maar al te goed dat het een uitdaging is om vandaag, anno 2023, een restaurant te runnen dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is dan ook met grote tevredenheid dat ik vaststel dat onze Bib Gourmand selectie nog steeds indrukwekkend is. Naast de acht nieuwkomers, zijn er ruim honderd restaurants die ze bekroning opnieuw hebben verdiend. De Bib Gourmand beantwoordt vandaag meer dan ooit aan de verwachtingen van de moderne gast.”

Diversiteit

De diversiteit van de Bib Gourmand is ook dit jaar weer opvallend volgens Michelin. Zo valt onder andere De Rotonde uit Rotterdam onder de nieuwkomers, waar ‘de duurzame visie van de chefs wordt vertaald naar borden vol creativiteit en verrassingen’. Daarnaast is Senang uit Zwolle ook meegenomen in de selectie. Zij worden geprezen om hun smaken uit het Nabije, Midden en Verre Oosten. Ook Lazuur viel op bij Michelin, met hun Franse gerechten en Portugese invloeden.

De Franse keuken wordt verder gerepresenteerd bij de Bib Gourmand restaurants door Wils Bakery Café in Amsterdam of met de tarte tartin van Bistro Regent in Nijmegen. Anderen gaan creatief aan de slag, zoals De Voorburcht in Hattem of Poortman in Veeningen. Bij HAVN in Hoorn wordt ervoor gekozen om invloeden van over de hele wereld samen te brengen op het bord.

24 april

De volledige selectie van Bib Gourmand restaurants in Nederland wordt op 24 april bekendgemaakt tijdens de Sterrenceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daar zullen ook de nieuwe sterren worden uitgedeeld net zoals de Michelin Awards. De uitreiking is live te volgen via de sociale netwerken van de Michelin Gids.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.