Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Doloris opent volgend jaar nieuw kunstdoolhof in Utrecht met horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Doloris opent volgend jaar nieuw kunstdoolhof in Utrecht met horeca / Foto: Doloris' Rooftopbar
Joep van Gorp gaat in 2024 een nieuwe vestiging openen van het kunstdoolhof. Hij gaat dit doen in Utrecht. De eerste vestiging staat in Tilburg, die in korte tijd erg populair werd en diverse prijzen won. Er komt ook horeca in het kunstdoolhof. Niet alleen Van Gorp is eigenaar, ook horecaondernemers Jaap van Ham, Bart Kolen en Matthijs Verhagen zijn mede-eigenaren van het restaurant. Dat meldt Entree Magazine.

De oprichter wil van de vestiging in Utrecht een ‘2.0-versie’ van het kunstdoolhof maken. Dit doet hij in samenwerking met Utrechtse kunstenaars. Hij geeft aan dat het doolhof twee keer zo groot wordt als die in Tilburg en dat bezoekers straks ‘eindeloos kunnen ronddwalen’ in het doolhof. De organisatie is naast het kunstdoolhof ook druk bezig met horeca voor de vestiging. Die zal worden uitgebaat door ondernemer Jaap van Ham. Hij is onder meer eigenaar van de Tilburgse zaken Café Polly Maggoo, Pannenkoekenfabrique Het Ketelhuis, Café Bakker, Doloris’ Rooftop en Papa Jim Sportsbar.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het nieuwe doolhof gestart. Die komt te staan in een oude industriële hal, waar ooit treinen werden onderhouden. Het plan is om in 2024 de deuren te openen.

Over Doloris

Doloris is een beleving waarin mensen zich verdiepen in de wereld van kunst. Er zijn tientallen kamers, waar bezoekers naar binnen kunnen (hun telefoon laten ze liggen bij de ingang). Van Gorp stelt dat het doolhof ‘je verwondering prikkelt’. Hij vergelijkt het met een bergwandeling waarbij de omgeving je continue verrast. “Zonder de verrassing kan je niet verwonderen, daarom laten we zo min mogelijk zien wat er binnen het doolhof gebeurt”, aldus Van Gorp.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.