Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vijftien jaar cel voor moord op restauranthouder

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km

ARNHEM (Novum) - De rechtbank in Arnhem heeft de 39-jarige Hovhannes S. uit Nijmegen veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op de 24-jarige Nijmeegse restauranthouder Nicky Man. Een kompaan van S., de 32-jarige Rufat Z., kreeg 207 dagen cel voor het wegmaken van een lijk. Voor de moord werd hij vrijgesproken.

De rechtbank acht bewezen dat S. het slachtoffer van dichtbij twee kogels in zijn hoofd schoot. Justitie eiste twee weken geleden vijftien jaar cel tegen S. en een gevangenisstraf van twaalf maanden tegen Z. Omdat Z. zijn straf al heeft uitgezeten, komt hij direct op vrije voeten.

De Nijmeegse restauranthouder werd 11 maart vorig jaar door voorbijgangers dood aangetroffen in de Ooijpolder bij Nijmegen. Volgens het OM was het slachtoffer de vorige avond doodgeschoten in een loods op een industrieterrein in Nijmegen. In de loods, die Z. gebruikte als wietkwekerij, werd onder meer bloed van het slachtoffer aangetroffen. Het OM stelt dat Man door S. werd gedood omdat de verdachte schulden had bij het slachtoffer. S. ontkent de restaurateur te hebben gedood.

Nicky Man werd volgens justitie van dichtbij met twee kogels in het hoofd geschoten. Zijn bloed werd onder meer aangetroffen op de geluiddemper van het pistool waarmee hij gedood werd. Op het moordwapen werd ook dna gevonden van de 39-jarige verdachte. Op het lichaam van Man, zijn broek, onderbroek en schoenen werd ook dna van de verdachten gevonden. Het duo stelt regelmatig contact met Man te hebben gehad. Via die ontmoetingen zou het dna op het slachtoffer terecht zijn gekomen.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.