5 april 2013 om 11:43
< 1 min lezen

Paardenvleesschandaal maakt eten duurder

AMSTERDAM (Novum) – Door de toegenomen controles na het paardenvleesschandaal worden de kosten voor eten duurder. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Volgens de krant wordt eten onbetaalbaar als de tests een structureel karakter krijgen.

De afgelopen maanden werd in diverse producten paardenvlees aangetroffen, terwijl dat niet op het etiket stond. Daarop werden de controles flink aangescherpt. De controles zijn belangrijk voor het vertrouwen dat consumenten hebben in hun eten, stelt brancheorganisatie FNLI in de krant.

Voedselveiligheidsdeskundige IJsbrand Velzeboer waarschuwt echter dat het niet mogelijk is om de controles een structureel karakter te geven. “Dan worden voedingsmiddelen onbetaalbaar”, stelt hij in de krant.

 

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland