Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant/Bar Viejee’s in Gouda sluit per direct de deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Restaurant/Bar Viejee’s in Gouda sluit per direct de deuren
Het doet het ondernemerspaar pijn in het hart, maar ze zien helaas geen andere uitweg meer. Op Facebook heeft het restaurant laten weten dat zij per direct gaan sluiten. Het is het gevolg van een stressvolle coronapandemie en opgebouwde achterstanden die niet meer weg zijn te werken.

Hoewel zij tijdens de coronaperiode één van de eersten waren die huis aan huis lekkernijen bezorgde, liepen de kosten als gevolg van de pandemie ook flink op. Zo flink dat het niet meer haalbaar werd voor de ondernemers om deze weg te kunnen werken. “Vervolgens waren het de bijkomende inflatie en de stijgende loonkosten die het nóg moeilijker maakten”, staat in het bericht.

Bar Viejee’s

Het restaurant opende op 29 april 2016, ‘een zonnige lentedag’, en werd feestelijk gevierd. Het was al snel duidelijk dat zowel Jenny Engel en Viktor Tijbout een droom hadden om een horecazaak te openen. Het shared dining concept werd een succes en trok zeven jaar lang niet alleen bewoners uit Gouda, maar ook daarbuiten.

In het bericht geven de ondernemers aan dat zij met veel trots terugkijken op hun tijd in Viejee’s. “De trots en tevredenheid zit hem vooral in het feit dat we velen een fijne avond hebben kunnen bieden. Je bent als restaurant toch een beetje de huiskamer van de stad.” Daarom bedanken Jenny en Viktor hun gasten voor de bezoeken van de afgelopen jaren. “Ook zijn we altijd super trots geweest op het team. Een fijne werkplek creëren voor het personeel hebben we altijd erg belangrijk gevonden. We willen alle medewerkers daarom ook enorm bedanken voor hun inzet en wensen iedereen een mooie toekomst toe.”

Toekomstplannen?

Het duo geeft aan dat zij het ‘zeker niet uitsluiten’ dat zij in de toekomst een nieuw restaurant in Gouda gaan openen. “Met ons hart voor gastvrijheid kijken we terug op een periode waarin we konden doen wat we nog steeds het liefst doen: mensen blij maken.”

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.