Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Marijn van der Worp is de nieuwe kok van Restaurant Intens

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Marijn van der Worp is de nieuwe kok van Restaurant Intens
Heine Ruitenbeek gaat zijn kwaliteiten verder ontwikkelen bij Thermen Berendonck. Dit betekent dat Restaurant Intens in Voorst op zoek moest gaan naar een nieuwe chef. Zodoende neemt Marijn van der Worp het stokje over van de oude kok. Het is een droom voor Marijn. Hij mag koken met verse en lokale producten, een hoge kwaliteit van de gerechten realiseren en krijgt de vrijheid om gasten zijn eigen stijl te laten ontdekken. Hij heeft de ambitie om het fine dining restaurant van Thermen Bussloo mee te laten draaien in de top van Nederland. Daar kan ook Thermen zich goed in vinden, meldt de RestaurantKrant.

Marijn geeft aan dat tachtig tot negentig procent van de producten in de keuken uit Nederland komt, met oog voor ecologisch verantwoorde producten. De ingrediënten zijn er dus voor Marijn en nu kan hij werken aan zijn ambitie om meer bekendheid en ‘een op zichzelf staande naam te creëren op landelijk niveau’. Momenteel behoort Marijn al tot de top 10 meest veelbelovende jonge chefs in Nederland.

Verantwoord genieten

De chef-kok verrast zijn gasten door inventief om te gaan met plantaardige producten. Hij vindt ook dat verantwoord genieten niet moeilijk hoeft te zijn. De eerlijke en lokale ingrediënten wil Marijn de hoofdrol geven. “Een verhaal dat we aan onze gasten willen vertellen, maar wat we ze ook vooral willen laten proeven en ervaren.”

Restaurant Intens is aangesloten bij Dutch Cuisine en heeft 13,5 punten in de Gault&Millau restaurantgids. Marijn heeft voorheen gewerkt bij De Librije in Zwolle, maar ook bij Basiliek en het Koetshuis.

Door: Nationale Horecagids

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland. 

05 augustus '24 (22:02)

Brand in Haags restaurant; een gewonde gevallen

Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht nadat er brand was uitgebroken in een Haags restaurant. Ook vier anderen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op het inademen van rook, maar hoefden niet naar het ziekenhuis, meldt de brandweer.

08 juli '24 (12:33)

Explosie en beschieting bij restaurant in Amsterdam

Een restaurant in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West is het afgelopen weekend doelwit geweest van een explosie en een beschieting, meldt de politie maandag. Binnen 48 uur was het twee keer raak bij het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Hoewel tijdens de laatste actie nog drie mensen in het pand waren, raakte niemand gewond.

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.