Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

OM eist 15 jaar cel voor moord op restauranthouder

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ARNHEM (Novum) - Justitie in Arnhem heeft woensdag vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 39-jarige Hovhannes S. De verdachte uit Nijmegen staat terecht voor de moord op de 24-jarige Nijmeegse restauranthouder Nicky Man. Een tweede verdachte, de 32-jarige Rufat Z., moet volgens justitie worden vrijgesproken van de moord.

Z. wordt wel vervolgd voor het wegmaken van het lijk en wietkweken. Het OM eiste twaalf maanden celstraf tegen hem. Omdat hij die straf al heeft uitgezeten, moet hij direct vrijkomen, vindt justitie.

Het slachtoffer werd 11 maart vorig jaar door voorbijgangers dood aangetroffen in de Ooijpolder bij Nijmegen. Volgens het OM was de 24-jarige restauranthouder de vorige avond doodgeschoten in een loods op een industrieterrein in Nijmegen. In de loods, die Z. gebruikte als wietkwekerij, werd onder meer bloed van het slachtoffer aangetroffen. Het OM stelt dat Man door S. werd gedood omdat de verdachte schulden had bij het slachtoffer. S. ontkent overigens de restaurateur te hebben gedood.

Man werd volgens justitie van dichtbij met twee kogels in het hoofd geschoten. Zijn bloed werd onder meer aangetroffen op de geluiddemper van het pistool waarmee hij gedood werd. Op het moordwapen werd ook dna gevonden van de 39-jarige verdachte. Op het lichaam van Man, zijn broek, onderbroek en schoenen werd ook dna van de verdachten gevonden. Het duo stelt regelmatig contact met Man te hebben gehad. Via die ontmoetingen zou het dna op het slachtoffer terecht zijn gekomen.

De uitspraak van de rechtbank in Arnhem wordt over twee weken verwacht.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.