Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Michelin voegt maar liefst tien restaurants toe in de Gids voor maart

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 14 min
Michelin voegt maar liefst tien restaurants toe in de Gids voor maart
Elke maand voegt Michelin nieuwe restaurants toe aan de Gids. In maart hebben maar liefst tien restaurants een vermelding gekregen in de befaamde restaurantgids. Deze zaken krijgen onder andere een eigen pagina op de website, meldt Michelin. 

Op 24 april is de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Daar zal bekend worden gemaakt welke onderscheiding de nieuwe restaurants zullen ontvangen. Restaurants die worden meegenomen in de gids kunnende Bib Gourmand-onderscheiding ontvangen, voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook is het mogelijk dat zij een Groene Ster ontvangen. Deze onderscheiding kan een restaurant krijgen wanneer zij op een duurzame en ethische manier hun gerechten bereiden en serveren. En natuurlijk maken de restaurants kans op een Michelinster.

De afgelopen maand hebben de inspecteurs van Michelin niet stilgezeten. Zij beoordeelden deze tien restaurants die nu zijn opgenomen in de gids. Dit zijn ze op een rijtje:

Barres in Middelburg

Barres straalt volgens Michelin ‘verjongde elegantie’ uit. Daarmee bedoelt Michelin dat alles piekfijn in orde is, zonder er stijfjes uit te zien. Het restaurant wordt geprezen om zijn aandacht voor de gasten en ‘gedetailleerde samenspel van lokaal lekkers’, zoals de Zeeuwse schelpdieren.

Bar Senang in Zwolle

Dit restaurant is een dochtertje van Jonnie en Thérèse Boer. Het is een stoofpotje van allerlei verschillende smaken uit Nabije, het Midden en Verre Oosten. De smaken zijn ‘fris en genuanceerd’, met gerechten zoals yakitori van kip, chevice, ramen of wonton. “De ene bereiding na de andere is een smaakexplosie, lekker pittig, zonder té te zijn. Wat een generositeit!”

Bistrot Regent in Nijmegen

In Regent worden gasten volgens Michelin meegenomen op een tripje naar Frankrijk. Met een goede wijnkaart en traditionele bereidingen laat het restaurant ‘het beste zien wat het land te bieden heeft’. De gids spreekt haar waardering uit over de vissoep met rouille en croutons, evenals de gekonfijte eendenbout met kappertjessaus. “De aanlokkelijke kaart laat liefhebbers van de betere bistrokeuken kraaien van plezier en heeft ook aandacht voor gasten die vis en vlees liever mijden. Een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding.”

Broederenklooster in Zutphen

Alhoewel het restaurant in een historisch gebouw is gevestigd (1293), worden de gasten met luxe en moderne gerechten ontvangen in Broederenklooster. Op de plek waar de broeders aten gaan gasten neerslaan om Franse gerechten te proeven zoals gebakken tarbot of hertenfilet. “Bij Broederenklooster triomferen topproducten. De prachtkamers zijn ideaal om volledig tot rust te komen.”

De Voorburcht in Hattem

De gasten van De Voorburcht komen in een middeleeuwse vesting met een geüpdatete interieur. Bekende producten zoals zeebaars en grain fed bavette maken hier hun intrede in ‘creatieve gerechten die een punch hebben’. Michelin: “Deze keuken is weldoordacht en rijk. Bij De Voorburcht brengt men klassiek tot leven.”

Foer in Amsterdam

Michelin noemt Foer ‘een zaak met karakter’. In de keuken wordt de focus gelegd op plantaardige producten, die eventueel aan te vullen zijn met vis en vlees. De chef-kok bereidt hier gerechten met ‘inventieve associaties en technieken’. Niet alleen de plantaardige gerechten, maar ook vis- en vleesgerechten worden door de gids geprezen. “Perfect gegaarde daikon belegt hij met mosselen en combineert hij met gekaramelliseerde room en groene kruiden die zeer mooi aansluit bij een bouillon van dashi. Verrassend!”

Green in Amsterdam

De tweede nieuwkomer uit Amsterdam is een ‘architectonische blikvanger’, doordat het restaurant is gevestigd in het duurzame Valley-gebouw. Daar kunnen gasten naar de bovenste verdieping om in Restaurant Green te komen. De naam verklapt al dat het in dit restaurant om plantaardige gerechten draait. Michelin noemt de gerechten ‘fris en origineel’, met verrassende contrasten. De groenten worden hier volledig gebruikt, van lof tot pit. Volgens Michelin heeft Amsterdam er ‘een geweldig’ lunchadres bij.

Hemel & Aarde in Utrecht

Een stijlvol interieur, diepgaande smaken en diversiteit. Dat zijn de kenmerken van Hemel & Aarde volgens Michelin. “De chef benadrukt de diversiteit van al het lekkers dat de aarde te bieden heeft met levendigheid, creativiteit en de nodige durf.” Een mooi adres voor een vegetarisch diner.

IJssel Restaurant in Deventer

In IJssel Restaurant ‘ontvouwt de jonge chef zijn visie van de moderne Franse keuken’. in het restaurant aan de IJssel zijn het voornamelijk Nederlandse gerechten die hun intrede maken. De nadruk ligt op de korte keten. “IJssel Restaurant is verrassend herkenbaar!”

Gris Sec Restaurant & Winebar

“Floraal, fris, maar toch met karakter.” Dat is de omschrijving van Michelin als het restaurant een glas wijn zou zijn. De sommelier in het restaurant heeft veel kunde over de veelal Europese wijnen die de gerechten aanvullen. Ook de gerechten vallen op bij de inspecteurs. Die worden geprezen om de fijne associaties met de wijnen en het karakter. “Bij Gris Sec ondersteunen ze de wine tasting met karakter op het bord.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.