Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

BlueBlood en Morritzz maken samen één groot terras aan de Mauritskade in Den Haag

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 2 min
location_on [xx]km
BlueBlood en Morritzz maken samen één groot terras aan de Mauritskade in Den Haag
De horecazaken BlueBlood en Morritzz in Den Haag gaan een samenwerking aan. Met zijn tweeën openen zij één groot terras, gevestigd aan de Mauritskade. De lente is officieel begonnen en dus kan het voorjaarsterras geopend worden. Dat doen de zaken aanstaande vrijdag 31 maart. Het terras zal iedere laatste vrijdag van de maand open zijn. Deze vrijdag zal een DJ de terrassen feestelijk met elkaar verbinden. Dit meldt de CaféKrant.

Gasten kunnen vanaf vrijdag niet alleen hapjes bestellen uit de Nikkei-keuken van BlueBlood, maar ook Franse fusion gerechten proberen van Morritzz. Dat allemaal op hetzelfde terras. De twee zaken gaan een samenwerking aan, waarmee zij de aftrap van het terrasseizoen symboliseren.

Frank Uphoff, manager van BlueBlood, geeft aan dat zij ‘liever een goede buur dan een verre vriend hebben’. Hij stelt dat Morritzz hier net zo over nadenkt. Het idee van het vergrootte terras ontstond door regelmatige vragen van gasten waarom de twee terrassen niet samengaan. “En met het terrasseizoen in de aantocht, was het idee om één groot terras te openen snel ontstaan”, aldus Uphoff.

Eenjarig bestaan

Daarnaast heeft BlueBlood nog een reden om een feestje te vieren. De horecazaak is op vrijdag 7 april precies een jaar geopend. Zij brachten het Nikkei keukenconcept naar de Mauritskade, een concept dat populariteit wint in onder andere steden als Dubai, Barcelona en London. In dit concept staat de Japanse en Peruaanse keuken centraal.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.