Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wereld Waterdag: 20.000 facebook-fans lanceren kraanwater app

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

Amsterdam - Wereldwaterdag - Met de hulp van bijna 20.000 facebook-fans heeft KRNWTR een app ontwikkeld voor kraanwater in de horeca. Vanaf 22 maart, Wereldwaterdag, kun je de app gratis downloaden. Wie dit weekend doorgeeft of hij kraanwater heeft gekregen in de horeca, steunt bovendien ook nog eens de ontwikkeling van een waterproject.

Kraanwater: het drankje van 2013
Kraanwater is lekker, gezond en milieuvriendelijk. Ruim 90% van de horeca gasten die om water vragen, bedoelen kraanwater. Toch is het niet vanzelfsprekend om het in iedere horecazaak te bestellen. Gesteund door bijna 20.000 Facebook-fans van kraanwater in de horeca en een gloednieuwe app moet hier verandering in komen, vinden ze bij KRNWTR.

Een app voor kraanwater in de horeca
Tom Niekamp van KRNWTR licht toe: "Via de app kun je het kraanwaterbeleid eenvoudig beoordelen. Een groen glas staat voor gratis of tegen een redelijk bedrag. Als het je veel moeite heeft gekost of als je het te duur vond, geef je een oranje glas en een rood glas staat voor geen kraanwater. Met deze simpele rating beloon de ondernemer die het goed doet met een compliment en stimuleer je de ondernemer die geen kraanwater schenkt om het wel te doen." De app is gratis te downloaden via de App Store voor iPhone en Google Play voor Android telefoons.

Mede mogelijk gemaakt door 20.000 facebookfans
Tetsuro Miyazaki van KRNWTR: "De app is volledig via crowdfunding gefinancieerd door Facebookfans en andere sympathisanten. Crowdfunding is het bewijs voor een groot draagvlak voor de app. Andere partners voor ontwikkeling zijn ASN Bank, Dinnersite.n1 en waterbedrijven WML, BrabantWater, Vitens en Waterbedrijf Groningen."

Extra stimulans: vandaag kraanwater hier is morgen drinkwater daar Voor de eerste 1.000 reviews via de app worden doorgegeven, investeert KRNWTR 35 cent in een waterproject van Max Foundation. "Dat lijkt ons op Wereldwaterdag een mooie manier om te laten zien dat we trots zijn op de kwaliteit van ons drinkwater, en dat we er stil bij moeten staan dat het niet vanzelfsprekend is," aldus Tetsuro Miyazaki.

Klik hier om de video te bekijken!

© Nationale Horecagids / KRNWTR

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.