Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Situatie Emmer restaurant De Drommedaar ‘uitzichtloos’ en sluit per direct

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Situatie Emmer restaurant De Drommedaar ‘uitzichtloos’ en sluit per direct
Het restaurant en wijnbar De Drommedaar in Emmen heeft de deuren voorgoed gesloten. In eerste instantie was het de bedoeling van eigenaar Wouter van Liere om de zaak te verkopen. Aangezien die overname uitbleef de afgelopen maanden gaat hij nu het restaurant sluiten, meldt RTV Drenthe.

Het pand aan de Hoofdstraat dient al voor vele jaren als horecagelegenheid. Zo heeft het voor lange tijd de eetgelegenheid bij de oude dierentuin. Vervolgens werd het een pannenkoekenrestaurant, tot deze in 2012 afbrandde. Het pand fungeerde tot 2015, het jaar dat de dierentuin sloot, als kantoorruimte.

In december 2018 kwam Van Liere aan het roer te staan. Hij opende De Drommedaar, een restaurant en wijnbar. Na een paar jaar, in 2021, kreeg het restaurant een onderscheiding van Michelin en kreeg een plekje in hun ‘selectie’. Dit is een eervolle onderscheiding van de bandenmaker en betekent dat de inspecteurs het restaurant waarderen.

Opdoeken

Ondanks deze onderscheiding en de geschiedenis van het pand heeft de ondernemer toch het besluit genomen om te stoppen met de zaak. In een verklaring geeft Van Liere aan dat het begon als een groot avontuur maar eindigde in een rit die niet meer stuurbaar was: “Helaas heb ik daarom aan de noodrem moeten trekken. Coronasluitingen, personele tekorten in de horeca, kostenstijgingen en een energiecrisis die ons allen raakt maar bovenal mijn gezondheid die te wensen overlaat. Het werd uitzichtloos.”

Daarom zocht de eigenaar van het restaurant de afgelopen maanden naar een nieuwe uitbater. “Er was dan een ook een overeenkomst met een gerenommeerde partner die een soortgelijke formule zou voeren in De Drommedaar. Helaas is afgelopen week gebleken dat de verkoop toch geen doorgang kan hebben.” Daarom heeft hij noodgedwongen het restaurant per direct gesloten.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.