Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Situatie Emmer restaurant De Drommedaar ‘uitzichtloos’ en sluit per direct

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Situatie Emmer restaurant De Drommedaar ‘uitzichtloos’ en sluit per direct
Het restaurant en wijnbar De Drommedaar in Emmen heeft de deuren voorgoed gesloten. In eerste instantie was het de bedoeling van eigenaar Wouter van Liere om de zaak te verkopen. Aangezien die overname uitbleef de afgelopen maanden gaat hij nu het restaurant sluiten, meldt RTV Drenthe.

Het pand aan de Hoofdstraat dient al voor vele jaren als horecagelegenheid. Zo heeft het voor lange tijd de eetgelegenheid bij de oude dierentuin. Vervolgens werd het een pannenkoekenrestaurant, tot deze in 2012 afbrandde. Het pand fungeerde tot 2015, het jaar dat de dierentuin sloot, als kantoorruimte.

In december 2018 kwam Van Liere aan het roer te staan. Hij opende De Drommedaar, een restaurant en wijnbar. Na een paar jaar, in 2021, kreeg het restaurant een onderscheiding van Michelin en kreeg een plekje in hun ‘selectie’. Dit is een eervolle onderscheiding van de bandenmaker en betekent dat de inspecteurs het restaurant waarderen.

Opdoeken

Ondanks deze onderscheiding en de geschiedenis van het pand heeft de ondernemer toch het besluit genomen om te stoppen met de zaak. In een verklaring geeft Van Liere aan dat het begon als een groot avontuur maar eindigde in een rit die niet meer stuurbaar was: “Helaas heb ik daarom aan de noodrem moeten trekken. Coronasluitingen, personele tekorten in de horeca, kostenstijgingen en een energiecrisis die ons allen raakt maar bovenal mijn gezondheid die te wensen overlaat. Het werd uitzichtloos.”

Daarom zocht de eigenaar van het restaurant de afgelopen maanden naar een nieuwe uitbater. “Er was dan een ook een overeenkomst met een gerenommeerde partner die een soortgelijke formule zou voeren in De Drommedaar. Helaas is afgelopen week gebleken dat de verkoop toch geen doorgang kan hebben.” Daarom heeft hij noodgedwongen het restaurant per direct gesloten.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

02 juni '23 (12:42)

Historische Koepelgevangenis Arnhem verandert naar een levendig gebied

De iconische Koepelgevangenis in Arnhem gaat van het slot af. Nadat het in 2015 zijn functie als gevangenis verloor, maakt dit complex zich op voor een nieuw leven waarin wonen, werken en recreatie bij elkaar komen. Er worden 50 woningen gerealiseerd waarvan een aanzienlijk deel sociale huur. Daarnaast komt er een hotel, restaurant, vergaderruimte en commerciële ruimte voor startups.

02 juni '23 (10:06)

Horecaondernemers niet blij met veilingwebsite reserveringen

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat zij zich ergeren aan de website Appointment Trader, waar mensen voor veel geld reserveringen bij volgeboekte restaurants kunnen overkopen. Zo worden er sinds afgelopen zaterdag reserveringen aangeboden bij twee erg populaire Amsterdamse restaurants. Daarbij verdient het platform een percentage van 20 tot 30 procent van de verkoopwaarde. Dat meldt NOS.

02 juni '23 ( 7:53)

Laatste kans horecabedrijven voor definitieve berekening coronasteun

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

31 mei '23 (14:29)

Syrco Bakker gaat restaurant openen in voormalige school

Tot voor kort was hij de chef-kok van voormalig tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. De chef wilde echter een eigen weg inslaan. Zo vertrok hij bij Pure C, en plant om zijn eigen restaurant in zowel Nederland als Bali te openen. De chef-kok gaat over anderhalf tot twee jaar zijn Zeeuwse restaurant openen in de voormalige gemeenteschool D’Ouwe Schoole, aan de markt in Retranchement. De chef vertelt dat er naast het restaurant ook een atelier komt, een traiteur en een winkel met regionale producten. Dat meldt PZC.

31 mei '23 (13:09)

ING: “Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras’

Met het zonnige weer heeft de horeca het druk gehad afgelopen weekend. Vanwege het personeelstekort in de sector zal het veel ondernemers moeite hebben gekost om de personeelsroosters rond te krijgen. Maar liefst vier op de tien horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden, meldt ING.

31 mei '23 ( 9:15)

Lichte omzetstijging horeca in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van het jaar heeft de omzet in de horeca een kleine groei gemaakt. Zo werd er volgens cijfers van het CBS 2,3 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het volume daalde echter licht, met 0,3 procent. In de logiesverstrekking is een omzetstijging van 3,7 procent gemeten en de omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 1,9 procent, meldt het CBS.

30 mei '23 (11:14)

Scheveningse Foodhall krijgt vier nieuwe foodconcepten

De Scheveningse Foodhall krijgt er een aantal nieuwe zaken bij: vier nieuwe keukens komen bijeen in het pand aan de boulevard. Daarnaast is ook het terras vernieuwd. Jie Ling van Foodhall Scheveningen zegt dat zij hiermee mensen de mogelijkheid willen bieden om kennis te maken met verschillende keukens en gerechten, meldt Foodhall Scheveningen.

30 mei '23 (10:09)

Op deze website kun je bieden voor een reservering in een toprestaurant

Het kan erg moeilijk zijn om een tafel te boeken voor een bekend Michelinrestaurant. Vaak moet er al maanden van tevoren een reservering worden gemaakt. Tot de komst van deze site. Hier kunnen gasten voor ongeveer 100 euro extra een bod doen op een gewilde reservering bij een volgeboekt sterrenrestaurant. Hier worden voornamelijk gewilde reserveringen geveild. Dat meldt RTL Nieuws. 

30 mei '23 ( 9:49)

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.