Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Foodtruck en strandpaviljoen voor nieuw Hoorns stadsstrand

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Foodtruck en strandpaviljoen voor nieuw Hoorns stadsstrand
Het stadsstrand in Hoorn is nog in aanleg, maar nu al zijn er plannen bekend voor de horeca langs het water. Zo krijgt het strand niet alleen een strandpaviljoen en deze wordt aangevuld met een foodtruck. Ondernemers Mansur Mihanpour en Elle Mol zijn gaan de zaken runnen. Dit meldt NH Nieuws.

Elle Mol is al actief in de horeca. Zo is zij de eigenaar van Sportcafé Zwaag en café De Harmonie. Zij ziet het strandpaviljoen al helemaal voor zich. Daarentegen zegt ze tegen NH dat ze nog niet helemaal uit zijn over de naam. Mol geeft aan dat zij daarvoor de hulp van een reclamebureau hebben ingeschakeld. Maar omdat de plannen nog wat verder in de toekomst staan, hebben ze nu nog genoeg tijd om er rustig over na te denken.

Mihanpour heeft een mobiel verkooppunt bij winkelcentrum De Korenbloem in Zwaag. Dit jaar mag hij starten met zijn foodtruck, die het hele jaar open mag blijven. Het paviljoen komt iets later, die staat gepland haar deuren te openen in het voorjaar van 2024.

Werkzaamheden

Het plan van Mol is om haar paviljoen het hele jaar open te houden. Gasten kunnen hier gaan lunchen of dineren, maar feesten en vergaderingen zijn straks ook mogelijk. Daarnaast wordt er nu druk gewerkt aan parkeerplaatsen, maar ook aan sportvelden die naast het strand moeten komen. Om te voorkomen dat zand wordt weggeslagen zijn er al een uitkijkbult en strekdammen aangelegd.

Wanneer het project klaar is, is er een één kilometer stuk strand dat in eerste instantie is bedoeld voor dijkversterking, maar waar ook op gerecreëerd kan worden. De hoop is dat in juli de eerste helft van het strand klaar is, tot aan de uitkijkbult. De andere helft moet medio volgend jaar klaar zijn.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.