Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Proefdraai horeca in oude scheepswerf aan de IJssel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Proefdraai horeca in oude scheepswerf aan de IJssel
Het is een mooi vooruitzicht, maar het kan nog even duren: horeca in een oude scheepswerf aan de IJssel. Om te kijken of een horecaondernemer goed kan werken op deze locatie wordt nu een proefdraai gestart. Hiermee wordt de nieuwe woonwijk op scheepswerf Duijvendijk alvast op de kaart gezet, meldt het AD.

Het is een methode om mensen warm te maken voor een gebied in transitie. Daarom wordt een café of restaurant gezien als ‘smaakmaker’ voor een nieuwe wijk. Zo kan je denken aan het voorbeeld van de Kop van Zuid in Rotterdam, waar ze ook druk bezig zijn met vernieuwen met horeca. Daar wordt Hotel New York neergezet om deze wijk interessanter te maken. Krimpen aan den IJssel neemt dit als voorbeeld om een nieuwe woonwijk aan de rivier te realiseren.

Verlaten scheepswerf

Op dit moment staan er op het terrein nog een paar kleine gebouwtjes die stammen uit de tijd dat de scheepswerf nog actief was. Die krijgen een nieuwe leven tussen de moderne gebouwen. De houten smederijloods wordt een pand voor horeca en bedrijvigheid, maar dat gebeurt pas op de nieuwe plek. Daarvoor moet het monumentale gebouw worden verplaatst. Dat kan pas na de bouw van de appartementen, wat gepland staat voor 2026. Dat gaat nog wel even duren dus.

Tijdelijke gebruiker

Er is een gebruikersovereenkomst afgesloten met de ontwikkelaar van de oude loodsen, zodat zich een tijdelijke gebruiker in het pand kan vestigen. Het college geeft aan dat zij denken aan de proefdraai omdat zij de plek ‘vroegtijdig tot leven willen laten komen’. Daarbij stelt het college dat zij veiligheid centraal hebben staan en dat de horeca niet in strijd mag gaan tegen de bouwwerkzaamheden.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.