Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DE Master Blenders verlaagt verwachtingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM (Novum) - DE Master Blenders 1753 verlaagt de verwachtingen voor de korte termijn vanwege de prijsdruk in West-Europa. Dat maakte het koffie- en theebedrijf woensdag bekend bij de cijfers over juli tot en met december. Het vernieuwde Senseo-merk presteerde tegenvallend in die zes maanden, terwijl het bedrijf wat betreft filterkoffie, thee en het L'OR-merk wel goed presteerde.

DE verwacht dit jaar met name prijsdruk in Frankrijk, vanwege de lagere prijzen voor Arabica-bonen. Het bedrijf zegt deze prijzen te moeten doorrekenen in de verkoopprijs en de volumes, 'om onze concurrentiepositie te herstellen'. Dat zal gevolgen hebben voor de omzet, schrijft DE.

Het bedrijf verwacht nu een groei van de omzet van nul tot twee procent. Eerder was drie tot vijf procent verwacht. De verbetering van de onderliggende winstmarge blijft bovendien iets achter.

Vanwege de afsplitsing van Sara Lee vorig jaar hanteert DE dit jaar een boekjaar 2013 dat loopt van juli vorig jaar tot eind december. De bijstelling van de omzet geldt voor de eerste twaalf maanden van het boekjaar. Voor de middellange termijn verwacht het bedrijf nog wel een omzetgroei tussen de vijf en zeven procent en een verder verbetering van de winstmarge.

In de eerste zes maanden van het boekjaar behaalde DE een 2,3 procent hogere omzet, van 1,34 miljard euro. De nettowinst steeg van 70 naar 92 miljoen euro, een stijging van dertig procent. De winstmarge verbeterde met een procent.

Het koffie- en theebedrijf presteerde goed in Frankrijk, Spanje en Australië. De omzet in Duitsland 'komt weer op gang' en ook in België zijn de eerste tekenen van verbetering te zien.

Naast de tegenvallende resultaten bij Senseo, waarbij DE naar eigen zeggen last had vanwege 'stevige concurrentie tijdens de feestdagen' In Nederland, presteerden ook de activiteiten van DE voor kantines, bedrijven en groothandels slecht. Het bedrijf gaat daarom deze 'out-of-home'-activiteiten hervormen door een 'aantrekkelijker product te bieden'.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.