Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Almere Centrum krijgt drie nieuwe horecaconcepten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Almere Centrum krijgt drie nieuwe horecaconcepten
Binnenkort kunnen bezoekers van Almere Centrum terecht bij drie nieuwe horecazaken. Voor de culinaire liefhebbers openen in Almere een traditionele Italiaanse pizzeria, De Pizzabakkers, een Indiaas restaurant genaamd Kessariya en een plantbased keuken die de naam Copper Branch draagt, meldt Almere Centrum.

Bij Copper Branch wordt volledig plantaardig gekookt. Hier hebben gasten de keuzen uit gezonde, duurzame gerechten zoals wraps, verschillende bowls en salades. Daarnaast is er voor de zoetekauwen genoeg keuze tussen de croissants, taartjes of smoothies voor ontbijt, lunch en diner. Alles wordt bereid met duurzame producten en wordt zo gezond mogelijk gemaakt. In de gerechten zit zo min mogelijk suiker, vet en zout. Copper Branch wil niet alleen de liefhebbers van gezond eten naar hun toe halen, maar ook de fastfoodfans overtuigen dat plantaardig eten lekker is.

De Pizzabakkers

Stefano en Guiseppe zijn twee vrienden die beide zijn geboren in Italië. Zij leerden elkaar kennen als collega’s bij één van de vestigingen van De Pizzabakkers. Al snel hadden zij het plan om samen een restaurant te gaan openen en kregen daar ruimte voor binnen de keten. Gasten kunnen bij De Pizzabakkers terecht voor lunch, borrel of diner. Op het menu staan verschillende Romeinse pizza’s en andere Italiaanse hapjes. De Pizzabakkers is een familiebedrijf waar iedereen welkom is. Zo is er voor families met kinderen speeldeeg waarmee die zich kunnen vermaken. De ambitie van de twee vrienden is om er een buurtrestaurant van te maken: “Een plek voor jong en oud met goede muziek en een goede sfeer.”

Kesseriya

Bij Kesseriya kunnen gasten Indiase delicatessen proeven op basis van 25 exotische specerijen. Veel gerechten komen voort uit de Indiase streetfood. Zo kunnen gasten kiezen tussen gerechten als samosa’s, verschillende curry’s of tandoori. De gerechten kunnen in het restaurant gegeten worden, maar er is ook de mogelijkheid om het af te halen of te laten bezorgen.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 (14:42)

Trafo/Club Mesh: overdag een restaurant en zaterdagnacht een club

Komende zaterdag opent in de Vasim in Nijmegen-West een nieuw restaurant/club. Als restaurant draagt het de naam Trafo en op zaterdagavond verandert dit in club Mesh. Vanwege de unieke dubbelbestemming, is de zaak ook langer open dan gemiddeld. Dit meldt de Gelderlander.

08 juni '23 (14:25)

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

08 juni '23 (13:46)

Horeca-eigenaren stoppen zelf vanwege hoge kosten en terugbetalen coronasteun

Faillissementen zijn niet de belangrijkste reden dat horecaondernemers hun zaak sluiten. Veelal stoppen er zelf mee vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen in combinatie met de coronasteun die ze dit jaar moeten afbetalen. Van de 2.337 horecazaken die er in het eerste kwartaal van 2023 mee stopten, gingen slechts 177 failliet. Dit meldt RTL Nieuws.

07 juni '23 (11:34)

Utrechts restaurant Graaf Floris bestaat halve eeuw en heeft nieuwe eigenaren

Er gebeurt veel bij restaurant Graaf Floris aan de Vismarkt in Utrecht. Sinds kort is de horecazaak overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela Hol. Ook viert het restaurant haar vijftigste verjaardag op 13 juni. Een halve eeuw geleden op die datum werd het restaurant opgericht door de familie Walgering. Dat meldt DUIC.

07 juni '23 ( 8:45)

Strandtenten zijn klaar voor warm weekend

Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

06 juni '23 ( 9:37)

Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

06 juni '23 ( 7:08)

CBS: toename inflatie tot ruim 6 procent in mei

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 6,1 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers. Het inflatiecijfer komt overeen met een eerder gemelde snelle raming. In april was de inflatie nog 5,2 procent.

05 juni '23 (14:11)

Familie Yang blaast nieuw leven in draaiend restaurant De Koperen Hoogte

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat. Het nieuwe hotel en restaurant in de draaiende watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is geopend. Daar staat nu de familie Yang aan het roer, meldt het AD. Zij brengen een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er precies gebeurd met het project van de voormalige eigenaar Hennie van der Most?

05 juni '23 (12:47)

Een op de acht horecabedrijven noemt schuldenlast problematisch

Zo’n vijf procent van de bedrijven in Nederland dreigt in de problemen te komen door de hoge schulden. Vooral in de horeca vrezen ondernemers dat zij het hoofd niet boven water kunnen houden en niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

02 juni '23 (14:26)

Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.