Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities
Het veganistische restaurant Vegitalian gaat uitgroeien. In april gaat de zaak heropenen in Utrecht, in september opent het een vestiging in Amsterdam en is daarnaast aan het onderzoeken hoe zij tientallen locaties in het buitenland kunnen openen. Om deze groei te realiseren worden zij de komende jaren bijgestaan door V-SQUARE, een investeringsclub die Vegitalian financieel gaat ondersteunen. Dit meldt Foodclicks.

Vegitalian is een idee dat voorkomt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Zij wilden een restaurant openen waar men betaalbaar en lekker eten kan krijgen met goed gastheerschap. De afgelopen jaren zijn de ondernemers druk geweest met hun succesvolle horecaconcepten zoals The Streetfood Club, Carmel Market en Ruby Rose. In 2020 bedachten zij Vegitalian, geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken met een volledig vegetarische en grotendeels veganistische kaart. De eerste vestiging die werd geopend in Utrecht was een succes onder de jongere doelgroep tussen de 20 en 45 jaar. Het afgelopen jaar openden de ondernemers een pizzabar Vegitalian in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Van alle markten thuis 

De medeoprichter van Vegitalian, Joep van den Bersselaar, geeft aan dat het concept van alle markten thuis is: “We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en bezorging. Bedrijven die vega(n) catering willen, kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken om vegan te eten.” Hun missie is dan ook: ‘Conscious without concessions’. Bersselaar geeft aan dat zij een positieve impact willen maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. “Onze ambitie is groter dan Utrecht en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een groter publiek bewust maken van gezonde keuzes”, aldus Bersselaar.

V-SQUARE

De investeringsclub V-SQUARE is een ‘groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers’. Zo willen zij de eiwittransitie versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal toegankelijk te maken. Daarnaast wil de club de eetgewoonte van zo veel mogelijk mensen veranderen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd  ‘als groeibriljant die met professioneel advies en slim groeikapitaal de komende jaren stevig kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa’.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe