Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities
Het veganistische restaurant Vegitalian gaat uitgroeien. In april gaat de zaak heropenen in Utrecht, in september opent het een vestiging in Amsterdam en is daarnaast aan het onderzoeken hoe zij tientallen locaties in het buitenland kunnen openen. Om deze groei te realiseren worden zij de komende jaren bijgestaan door V-SQUARE, een investeringsclub die Vegitalian financieel gaat ondersteunen. Dit meldt Foodclicks.

Vegitalian is een idee dat voorkomt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Zij wilden een restaurant openen waar men betaalbaar en lekker eten kan krijgen met goed gastheerschap. De afgelopen jaren zijn de ondernemers druk geweest met hun succesvolle horecaconcepten zoals The Streetfood Club, Carmel Market en Ruby Rose. In 2020 bedachten zij Vegitalian, geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken met een volledig vegetarische en grotendeels veganistische kaart. De eerste vestiging die werd geopend in Utrecht was een succes onder de jongere doelgroep tussen de 20 en 45 jaar. Het afgelopen jaar openden de ondernemers een pizzabar Vegitalian in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Van alle markten thuis 

De medeoprichter van Vegitalian, Joep van den Bersselaar, geeft aan dat het concept van alle markten thuis is: “We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en bezorging. Bedrijven die vega(n) catering willen, kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken om vegan te eten.” Hun missie is dan ook: ‘Conscious without concessions’. Bersselaar geeft aan dat zij een positieve impact willen maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. “Onze ambitie is groter dan Utrecht en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een groter publiek bewust maken van gezonde keuzes”, aldus Bersselaar.

V-SQUARE

De investeringsclub V-SQUARE is een ‘groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers’. Zo willen zij de eiwittransitie versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal toegankelijk te maken. Daarnaast wil de club de eetgewoonte van zo veel mogelijk mensen veranderen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd  ‘als groeibriljant die met professioneel advies en slim groeikapitaal de komende jaren stevig kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa’.

Door: Nationale Horecagids

03 juni '24 ( 8:45)

Ook in eerste kwartaal omzetgroei horeca

De horeca heeft in het eerste kwartaal van 2024 8,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de sector laat daarmee al twaalf kwartalen op rij een groei zien. Het laatste kwartaal waarin de omzet van de horeca kromp, was het eerste kwartaal van 2021 toen er nog coronamaatregelen golden.

15 april '24 (11:20)

Twee nachten achter elkaar is horecagelegenheid Diemen doelwit van explosie

Een horecagelegenheid in Diemen is twee nachten op rij doelwit geweest van een explosie, meldt de politie maandag. In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 00.45 uur een explosie plaats voor het pand aan het Gruttoplein. In de nacht van zondag op maandag was er rond 02.30 uur een explosie, waarna ook brand uitbrak.

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.