Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities
Het veganistische restaurant Vegitalian gaat uitgroeien. In april gaat de zaak heropenen in Utrecht, in september opent het een vestiging in Amsterdam en is daarnaast aan het onderzoeken hoe zij tientallen locaties in het buitenland kunnen openen. Om deze groei te realiseren worden zij de komende jaren bijgestaan door V-SQUARE, een investeringsclub die Vegitalian financieel gaat ondersteunen. Dit meldt Foodclicks.

Vegitalian is een idee dat voorkomt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Zij wilden een restaurant openen waar men betaalbaar en lekker eten kan krijgen met goed gastheerschap. De afgelopen jaren zijn de ondernemers druk geweest met hun succesvolle horecaconcepten zoals The Streetfood Club, Carmel Market en Ruby Rose. In 2020 bedachten zij Vegitalian, geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken met een volledig vegetarische en grotendeels veganistische kaart. De eerste vestiging die werd geopend in Utrecht was een succes onder de jongere doelgroep tussen de 20 en 45 jaar. Het afgelopen jaar openden de ondernemers een pizzabar Vegitalian in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Van alle markten thuis 

De medeoprichter van Vegitalian, Joep van den Bersselaar, geeft aan dat het concept van alle markten thuis is: “We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en bezorging. Bedrijven die vega(n) catering willen, kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken om vegan te eten.” Hun missie is dan ook: ‘Conscious without concessions’. Bersselaar geeft aan dat zij een positieve impact willen maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. “Onze ambitie is groter dan Utrecht en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een groter publiek bewust maken van gezonde keuzes”, aldus Bersselaar.

V-SQUARE

De investeringsclub V-SQUARE is een ‘groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers’. Zo willen zij de eiwittransitie versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal toegankelijk te maken. Daarnaast wil de club de eetgewoonte van zo veel mogelijk mensen veranderen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd  ‘als groeibriljant die met professioneel advies en slim groeikapitaal de komende jaren stevig kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa’.

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 ( 9:14)

Nepklager stuurde tientallen Brabantse restaurants slechte recensie

Een serieklager die tientallen Brabantse restaurants slechte recensies stuurde in de hoop een compensatie te krijgen, is door de mand gevallen. Horecaondernemers hebben hem aangesproken op zijn gedrag. Volgens de man zijn de compensaties inmiddels terugbetaald. Dit meldt NOS.

25 mei '23 (13:04)

Gronings fine-dining restaurant Blumé al na 4,5 maand in Michelingids

Fine-dining restaurant Blumé in het centrum van Groningen is deze week opgenomen in de Michelingids. Opvallend is dat het restaurant slechts sinds 4,5 maand geopend is. Chef-kok en mede-eigenaar Henrice Dijks is heel blij met de opname in de culinaire bijbel. Dit meldt Sikkom.

25 mei '23 (11:37)

Acht Amsterdamse vegan zaken in één maand tijd dicht

Ongeveer 10 procent van de Amsterdammers zegt nooit vlees of vis te eten en ongeveer 4 procent eet volledig plantaardig. Van de totale Nederlandse bevolking is 0,4 procent veganistisch. In onze hoofdstad zijn er daarom relatief veel veganistische zaken: op dit moment ongeveer 70. Maar dat aantal daalt. In april gingen acht vegan gelegenheden dicht. Dit meldt Flavorflav op basis van berichtgeving in het Parool.

24 mei '23 (15:08)

Grote brand bij restaurant Leek

Vanochtend brak een grote brand uit bij een Chinees restaurant aan de Tolberterstraat in Leek. De brand is door de hulpdiensten onder controle gekregen. Wel gaf NL-Alert een alarm af voor de rook. Dat meldt RTV Drenthe.

24 mei '23 (12:56)

Kraanwater gratis serveren: go or no-go?

Water dat uit de kraan stroomt verdient aandacht. Veel mensen zien het als vanzelfsprekend dat zij naast hun diner een gratis glaasje leidingvocht kunnen bestellen. Tot ergernis van sommige restaurateurs. Daarom hoor je soms wel eens in een restaurants een antwoord als ‘sorry, maar wij serveren geen kraanwater’. Voor veel mensen is dat onterecht, want het is een stukje service die je levert. Maar waar komt de opmerking vandaan? Is het voor de waarborging van een goede omzet of zit er een andere reden achter?

24 mei '23 (11:47)

Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan de gids voor mei

Het hele jaar door gaan de inspecteurs van de Michelin Gids op zoek naar de beste restaurants. Natuurlijk geldt dat dus ook voor de maand mei. De inspecteurs delen graag de nieuwste ontdekkingen die zij hebben gedaan. Daarom voegt de restaurantgids voor deze maand drie nieuwe restaurants toe ‘die een bezoekje waard’ kunnen zijn. Dat meldt Michelin.

24 mei '23 ( 9:44)

Oude gemeentehuis Maasland te koop voor horeca

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen restaurant in een karakteristiek pand in Maasland? Grijp dan nu jouw kans! Het oude gemeentehuis aan de ’s-Herenstraat is te koop, meldt WOS.

24 mei '23 ( 9:40)

Tijd dringt voor 18.000 ondernemers bij definitieve aanvraag NOW

De tijd dringt voor zo'n 18.000 bedrijven die nog geen definitieve berekening hebben aangevraagd voor de loonsteun die ze ontvingen tijdens de coronacrisis. Ze hebben daarvoor nog tot en met vrijdag 2 juni de tijd, waarschuwt uitkeringsinstantie UWV. "Als wij geen informatie van werkgevers krijgen, dan kunnen wij niet vaststellen op welk bedrag zij uiteindelijk recht hebben en moeten wij het verstrekte voorschot terugvorderen", zegt verantwoordelijk projectmanager Randy Eichhorn.

24 mei '23 ( 9:27)

Populair Rijssens restaurant Poort van Twente sluit na 34 jaar

Rijssen is binnenkort een restaurant armer. En niet zomaar een: restaurant Poort van Twente gaat de deuren sluiten. De familie Molenaar runde het restaurant voor meer dan 30 jaar, maar trekt nu de stekker eruit, meldt de Ondernemer. Het lijkt tegenstrijdig, want het restaurant loopt goed. Waarom zijn zij gesloten?

23 mei '23 (12:09)

Chefs van Amsterdams restaurant Choux maken natuurlijk smaakversterker

Merijn van Berlo en Maarten Bezem, chefs van restaurant Choux in Amsterdam, hebben onder de naam 621 Ferments krachtige natuurlijke smaakversterkers ontwikkeld. Geboren uit een gedeelde passie voor lekker eten en duurzaamheid hebben ze een manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd gerechten een boost te geven. Na een zoektocht van ruim drie jaar naar de perfecte smaakbalans en het juist proces zijn vanaf 22 mei de smaken Mushroom (plantaardig) en Beef (Gasconne rund) te koop. Daarnaast zijn ze druk bezig met een variant met zwarte knoflook en een van Hollandse garnalen die later dit jaar zullen volgen. Dat meldt 621 Ferments.