Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities
Het veganistische restaurant Vegitalian gaat uitgroeien. In april gaat de zaak heropenen in Utrecht, in september opent het een vestiging in Amsterdam en is daarnaast aan het onderzoeken hoe zij tientallen locaties in het buitenland kunnen openen. Om deze groei te realiseren worden zij de komende jaren bijgestaan door V-SQUARE, een investeringsclub die Vegitalian financieel gaat ondersteunen. Dit meldt Foodclicks.

Vegitalian is een idee dat voorkomt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Zij wilden een restaurant openen waar men betaalbaar en lekker eten kan krijgen met goed gastheerschap. De afgelopen jaren zijn de ondernemers druk geweest met hun succesvolle horecaconcepten zoals The Streetfood Club, Carmel Market en Ruby Rose. In 2020 bedachten zij Vegitalian, geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken met een volledig vegetarische en grotendeels veganistische kaart. De eerste vestiging die werd geopend in Utrecht was een succes onder de jongere doelgroep tussen de 20 en 45 jaar. Het afgelopen jaar openden de ondernemers een pizzabar Vegitalian in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Van alle markten thuis 

De medeoprichter van Vegitalian, Joep van den Bersselaar, geeft aan dat het concept van alle markten thuis is: “We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en bezorging. Bedrijven die vega(n) catering willen, kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken om vegan te eten.” Hun missie is dan ook: ‘Conscious without concessions’. Bersselaar geeft aan dat zij een positieve impact willen maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. “Onze ambitie is groter dan Utrecht en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een groter publiek bewust maken van gezonde keuzes”, aldus Bersselaar.

V-SQUARE

De investeringsclub V-SQUARE is een ‘groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers’. Zo willen zij de eiwittransitie versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal toegankelijk te maken. Daarnaast wil de club de eetgewoonte van zo veel mogelijk mensen veranderen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd  ‘als groeibriljant die met professioneel advies en slim groeikapitaal de komende jaren stevig kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa’.

Door: Nationale Horecagids

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.