Normal_colourful-buffet-2022-12-17-03-43-39-utc__1_

Terwijl de energiekosten van wereldrestaurant Breed in Almere Buiten verzesvoudigden, liep het aantal klanten beduidend terug. Daarom moest eigenaar Yunthai Hu de deuren van zijn all-you-can-eat-restaurant sluiten en is inmiddels faillissement aangevraagd. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Breed had plek voor zevenhonderd mensen die er voor een vaste prijs konden eten en drinken. Het restaurant kampte met een teruglopende omzet door het lagere aantal gasten. Er kwamen vorig jaar zo’n 30 tot 40 procent minder mensen dan voor corona. Volgens Hu kampten gasten met hun eigen prijsstijgingen thuis, waardoor ze minder vaak naar de horeca konden. Maar ook hijzelf zag zijn energierekening stijgen. Door een nieuw energiecontract stegen zijn maandkosten naar 31.000 euro.

Doorstart

Het faillissement is inmiddels aangevraagd maar nog niet uitgesproken. Pas na een uitspraak, wordt een curator aangesteld om openstaande zaken af te ronden. Hu wil in ieder geval zelf geen doorstart maken met het restaurant dat hij zeven jaar onder zijn hoede had.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky