Restaurant in Stolwijk verkoopt tickets voor verrassingsmenu

Frank Streefland is de chef-kok en eigenaar van bistro De Nieuwe Polderkeuken en het gelijknamige restaurant. Sinds vorige week startten zij met een nieuwe manier van reserveren. Gasten krijgen nu de optie om vooruitbetaalde tickets te kopen voor het verrassingsmenu dat wordt geserveerd in het restaurant aan het Dorpsplein. Gasten kunnen dan zelf de grootte en invulling van het menu bepalen en krijgen een glaasje Prosecco of Champagne (in de bistro). Natuurlijk is er ook nog gewoon de mogelijkheid om regulier een tafel te reserveren. Dit meldt de RestaurantKrant.

De gasten zullen direct een voordeel merken wanneer zij tickets kopen voor het verrassingsmenu. Die krijgen namelijk 15 procent korting in tegenstelling tot een reguliere reservering. Daarbij moet wel gezegd worden dat consumpties naast het menu, zoals een wijnarrangement, niet inbegrepen zijn in de prijs en achteraf afgerekend moeten worden.

Frank won onlangs de ondernemersprijs Midden-Holland in de categorie Horeca & Detailhandel. Hij heeft grote plannen voor een nieuw tijdperk. De ondernemer stelt dat het in andere sectoren, zoals theater, de reisbranche en in dierentuinen het al heel normaal is om tickets te kopen. Hij vindt dat de restaurantwereld niet achter hoeft te blijven daarin. Zo verkoopt hij voor het grootste deel al verrassingsmenu’s, dus hij stelt dat er voor de gasten weinig verandert. “We serveren exact dezelfde gerechten, kwaliteit en bieden dezelfde professionele service”, aldus Streefland. Hij stelt dat de tickets voordelig zijn voor de gasten (met de korting) en dat zij hiermee ook hun eigen diensten en producten kunnen optimaliseren.

Button

Gasten die op de website van zowel restaurant als bistro De Nieuwe Polderkeuken komen, zien bij het reserveren een button voor de optie om een ticket te kopen of om reguliere reservering te maken. Voor de aankoop van de tickets komen gasten in een online betaalomgeving waar zij met iDeal kunnen betalen. Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om de tickets voor een specifieke dag te kopen.

Door: Nationale Horecagids