Dit restaurant in Hilversum heeft onbeschofte bediening

Voorheen zat hier Bistro-Spijs. Vanaf 17 maart zit in het pand in Hilversum een compleet nieuw horecaconcept. In restaurant Rude! kom je omstandigheden tegen die je niet snel zult treffen. Bij Rude! is de bediening namelijk onbeschoft in plaats van gastvrij. Daar mogen de gasten in meespelen. Het wordt een compleet andere horecaervaring, meldt Entree Magazine.

Bistro-Spijs is gelegen aan de Langestraat in Hilversum. Over een paar dagen gaat de horecaonderneming van concept veranderen. Henk Schulz is de eigenaar van Rude!. Hij vertelt dat het eten in het restaurant wordt bereid door een top-chef, maar wordt geserveerd door brutaal personeel. De eigenaar stelt dat de bediening wel kundig is, maar dat zij intentioneel fouten maken en onbeschoft zijn ‘als onderdeel van de entertainment’. Hij stelt dat het leuke aan het concept is dat de gasten ook vrolijk mee kunnen doen. “We zetten beleefdheid opzij en gaan lekker onbeschoft kibbelen”, vertelt Henk.

Onbeleefd ontvangst

Het begint al op het moment dat de gasten binnenkomen. Zij hoeven niet te rekenen op een warm onthaal bij Rude!. Schulz zegt dat het geduld van de bezoekers op de proef wordt gesteld en dat zij ‘een sarcastische bediening kunnen verwachten bij elke gang’. Kortom: hier dineer je hoe het niet hoort. Daarbij heeft de eigenaar wel een aantal gedragsregels opgesteld, zodat het niet helemaal uit de hand loopt.

Door: Nationale Horecagids